Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

papildināta - Safina un Nadals izcīnījuši pārliecinošas uzvaras Francijas Open 1.kārtā

Pasaules ranga līderi un vienspēļu turnīru galvenie favorīti Dinara Safina un Rafaels Nadals pirmdien ar pārliecinošām uzvarām sākuši Francijas atklāto tenisa čempionātu.Safinai bija nepieciešama tikai 61 minūte, lai pirmajā kārtā pieveiktu Annu Keotavongu no Lielbritānijas. Laosiešu izcelsmes britu tenisiste tā arī nespēja izcīnīt uzvaru nevienā geimā – 0:6, 0:6.

Otrajā kārtā Safinas pretinieces būs cita Krievijas tenisiste Vitālija Djačenko, kura sīvā cīņā uzvarēja Matildi Johansoni no Francijas 2:6, 6:2, 10:8.Savukārt pašreizējais Francijas čempions Nadals krietni līdzīgākā cīņā trijos setos pārspēja pasaules ranga 97.vietas īpašnieku brazīlieti Markušu Danielu – 7:5, 6:4, 6:3.

Pēc šī panākuma Nadals kļuva par garākās uzvaru rekordsērijas īpašnieku Francijas atklātā čempionāta vēsturē. Viņš uzvarējis 29 spēlēs pēc kārtas. Līdzšinējais 28 uzvaru rekords piederēja zviedram Bjernam Borgam, kura panākumu sērija ilga no 1978.līdz 1981.gadam, ar atsauci uz aģentūru AP ziņo BNS.

Ja Nadals uzvarēs arī otrajā kārtā, viņš kļūs par vienpersonisku absolūto rekordistu. Sieviešu konkurencē 29 uzvaras pēc kārtas ir guvusi Krisa Everte, kam tas izdevās no 1974.līdz 1981.gadam. Spānijas tenisista nākamais pretinieks būs Teimurazs Gabašvili no Krievijas.

No galvenajiem favorītiem panākumus pirmajās cīņās vēl guva Vīnesa Viljamsa (3.) 6:1, 4:6, 6:2 pār citu amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu, Rodžers Federers (2.) 6:4, 6:3, 6:2 pār Alberto Martinu, Endijs Rodiks (6.) 6:2, 6:4, 6:2 pār francūzi Romēna Žuanu un Nikolajs Davidenko (10.) 6:2, 6:1, 6:4 pār austrieti Štefanu Kubeku.

No pārsteigumiem var atzīmēt tikai divas spēles ar Itālijas tenisistu piedalīšanos. Flavija Peneta, kura dāmu turnīrā bija izlikta ar 14.numuru, cieta smagu sakāvi cīņā ar pasaules ranga 116.vietas īpašnieci amerikānieti Aleksu Gleču – 1:6, 1:6. Savukārt pasaules 58.rakete Simone Bolelli trīsarpus stundu ilgā cīņā pārspēja ar 19.numuru izlikto čehu Tomašu Berdihu 6:, 6:4, 5:7, 4:6, 6:3.

(papildināta ar 7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi