Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Latvijas Šaušanas federācijas prezidentu ievēlēts politiķis Bergmanis

Par Latvijas Šaušanas federācijas (LŠF) prezidentu pirmdien biedru kopsapulcē ievēlēts Saeimas deputāts, bijušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ziņo LŠF.

LŠF vēsta, ka pirmdien, 15.martā, notika biedru kopsapulce, kurā tika ievēlēts jaunais prezidents Bergmanis, ģenerālsekretāre Ieva Simsone, kā arī apstiprināti valdes locekļi.

Līdz ar jauno amatpersonu ievēlēšanu amatu atstās līdzšinējais ilggadīgais federācijas prezidents Kārlis Krēsliņš un ģenerālsekretārs Valērijs Vaskis.

Tāpat tika apstiprināti arī pārējie valdes locekļi: viceprezidents ložu šaušanā Vilnis Celmiņš, viceprezidents lietišķajā šaušanā Gunārs Babris, viceprezidents stenda un medību šaušanā Dainis Upelnieks, valdes locekļi Raivo Deklavs, Arturs Bratuškins, Vilnis Jaunzems, kā arī neatkarīgie valdes locekļi Jānis Zandbergs un Anita Krieķe-Jermacāne.

Balstot savu darbību uz trim fundamentāliem pīlāriem: Godīgs sports, spēcīgas personības un mūsdienīga pārvaldība, Bergmanis plāno panākt šaušanas sporta prestiža celšanu sabiedrībā.

Bergmanis par LŠF valdes darba prioritātēm turpmākajos gados ir izvirzījis nodrošināt šaušanas sporta pieejamību, jaunatnes sporta attīstību un atbilstošas infrastruktūras izveidošanu sadarbībā ar valsts institūcijām, pašvaldībām, kā arī privātajiem šaušanas sporta klubiem un aktīvistiem.

Būtisks priekšnosacījums ir Godīgas spēles - "Fair Play" principu iedzīvināšana, olimpisko vērtību, tostarp dzimumu līdztiesības veicināšana šaušanas sportā Latvijā.

Sporta rezultāti, balstoties uz atlētu fanātisma un ģimenes tradīcijām ir vērtība, taču Bergmanis uzskata, ka LŠF nepieciešams stratēģisks attīstības plāns arī ilgtermiņā. Lai stiprinātu sporta veidā esošo personību rezultātus un veicinātu to attīstību, jaunievēlētais prezidents par prioritārajiem uzdevumiem izvirza treneru un tiesnešu tālākizglītības veicināšanu, īpašu uzsvaru liekot uz jauno treneru izglītošanu. Šajā jautājumā ir stiprināma sadarbība ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju.

Būtiska ir starpinstitucionāla sadarbība, ko Bergmanis redz sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, pašvaldībām, drošības nozares industriju, kā arī citām organizācijām, tostarp Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Sporta federāciju padomi, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Zemessardzi, Robežsardzi, Valsts policiju, Jaunsardzi u.c.

LŠF apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi