Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paralimpieši dodas uz Tokiju; pirmie starti 27. augustā

Trīs Latvijas paralimpiskie sportisti, tai skaitā paravieglatlēti - Aigars Apinis un Diāna Dadzīte -, piektdien devās uz Tokiju, lai startētu Tokijas paralimpiskajās spēlēs, ziņo Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) preses dienests.

Piektdien ceļā devās peldētājs Jurijs Semjonovs un paravieglatlēti - četrkārtējais paralimpiskais čempions Aigars Apinis un paralimpiskā čempione šķēpa mešanā Diāna Dadzīte.

Trešdien uz Tokiju ceļu jau uzsāka paraiejādes sportists Rihards Snikus.

Savukārt loka šāvēja Ieva Melle un paravieglatlēti - Baiba Rorbaha un Edgars Bergs - ceļā dosies turpmāko nedēļu laikā.

Sākumā sportisti dosies uz Japānas pilsētu Fudzi, lai no 16. līdz 20.augustam tur aklimatizētos un trenētos. Pēc tam notiks pārbrauciens uz Tokiju, kur notiks sacensības.

Japānā sportistus sagaida stingras epidemioloģiskās drošības prasības - katru dienu jāveic Covid-19 tests, kā arī jānēsā maskas un jāievēro distance. Fudzi atstāt viesnīcu varēs, tikai lai dotos uz treniņu vietu. Tokijā sportisti ar treneriem un sporta ārstu dzīvos atsevišķā "burbulī", bet pārējie delegācijas pārstāvji - citā vietā, veidojot atsevišķu drošības "burbuli".

Kā stāsta paralimpiskās komandas vadītāja Tokijā Zane Skujiņa, izbraukt no paralimpiskā ciemata Tokijā nebūs atļauts.

"Es braucu ar lepnumu uz Tokiju, jo man ir iespēja atkal pārstāvēt Latviju paralimpiskajās spēlēs. Kvalifikācijas normas bija augstas. Tagad jāturpina ieguldītais darbs un jāparāda, ko mēs varam," pirms izbraukšanas sarunā ar LPK pārstāvi teica paravieglatlēte Diāna Dadzīte. "Uztraukums būs, bet adrenalīns ir vajadzīgs - tas palīdzēs sacensībās "izšaut" to vajadzīgo metienu."

Arī peldētājs Jurijs Semjonovs atzina, ka "ir neliels stress, taču arī prieks, ka braucu uz spēlēm". Viņš teica, ka pirmais, ko darīs Japānā, - noskaidros, kad varēs nokļūt uz treniņu baseinā.

Satraukums, dodoties ceļā, bija arī četrkārtējajam paralimpisko spēļu čempionam paravieglatlētam Aigaram Apinim, kura karjerā šīs būs jau sestās paralimpiskās spēles: "Sagatavošanās periods ir bijis satraukumiem pilns. Ja sportistam, braucot uz paralimpiskajām spēlēm vai kādu čempionātu, nav satraukuma, tad kaut kas nav kārtībā. Satraukumam ir jābūt. Šis ir mans darbs. Esmu strādājis, un tagad būs eksāmens, kas jānoliek augstākajā līmenī, cik vien es varēšu. Emocijas mēs esam smēlušies arī no olimpiešiem, kuri godam nostartējuši. Priekš Latvijas tas ir ļoti liels sasniegums, un dod stimulu arī mums."

Pirmās sacensības notiks 27.augustā, kad startēs lielākā daļa Latvijas sportistu.

Paralimpiskās spēles Tokijā norisināsies no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi