Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules šaha centrs pārceļas uz Rīgu. Startē RTU Open 2021

Aizvadītajā nedēļas nogalē klusi iesākās 10. Starptautiskais šaha turnīrs RTU Open 2021 - jubilejas turnīrs ļoti sarežģītos apstākļos. Pagājušogad turnīrs nenotika, tomēr organizatori izlēma neiet Olimpisko spēļu un Eiropas futbola čempionāta ceļu un nesaukt turnīru par RTU Open 2020, lai nejauktu cilvēkiem galvu. Galu galā šahistiem patīk kārtība.

“Šogad turnīra norisei par labu bija izšķirošs FIDE (Starptautiskā šaha federācija) finansiāls atbalsts. Savādāk turnīru diez vai mēs būtu rīkojuši. FIDE atbalsts galvenokārt ir paredzēts pretkrāpšanās pasākumiem un balvām sieviešu, veterānu kategorijās,” skaidro turnīra direktors un organizators Egons Lavendelis.

Turnīrā skatītājiem nav atļauts ienākt, tomēr var sekot līderu cīņām internetā. 31 pāra spēles tiek translētas un tās komentē Latvijas lielmeistars Arturs Neikšāns kopā ar meistari Annu Kantāni, paskaidrojot skatītājiem, kāpēc gājiens ar laidni ir slikts vai labs.

Kopš pirmdienas cīņas ir sākuši 176 šahisti no 29 valstīm A jeb lielmeistaru turnīrā. Paralēli notiek arī turnīrs amatieriem un jauniešiem, kas ir pulcējis 81 spēlētāju no 14 valstīm. Ceturtdien spēcīgākajiem šahistiem pievienosies vēl spēlētgribētāji, jo sāksies nedēļas nogales turnīri amatieriem. Turnīra organizatori kopā ir nodrošinājuši iespēju spēlēt 480 cilvēkiem vienlaicīgi, tādejādi Ķīpsalas izstāžu centrā šobrīd atrodas 3840 bandinieki, kuri gaida savu iespēju pārvērsties par dāmu.

Pirmdien FIDE paziņoja, ka uzticēs Rīgai iespēju rīkot FIDE Chess.com Grand Swiss vīriešu un Women’s Grand Swiss sieviešu turnīrus, kas ir spēcīgākie pasaules atklātie šaha turnīri, kuros tiek noskaidroti pretendenti cīņai par šaha kroni. Latvija ieguva šīs tiesības, pateicoties pēdējo gadu pieredzei, rīkojot lielus starptautiskus turnīrus, tai skaitā RTU Open. Latvijas šaha fani gan var teikt vislielāko paldies Lielbritānijai, jo sākotnēji šie turnīri bija plānoti Menas salā, tomēr stingro Covid-19 ierobežojumu dēļ Latvija kā norises vieta ir ērtāka spēlētājiem.

Turnīra tiešraide (angļu valodā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi