Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

PČ florbolā: Latvietes izsēj trīs vārtu pārsvaru, cīnoties neizšķirti ar Vāciju (papildināts 21:46)

 Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien izsēja trīs vārtu pārsvaru un apakšgrupu turnīra svarīgākajā cīņā cīnījās neizšķirti 3:3 (3:0, 0:2, 0:1) pret Vāciju.

Latvijas izlasē vienus vārtus guva Evita Rudzīte, bet divreiz precīza bija Evelīna Garbare, kura arī tika nosaukta par labāko spēlētāju komandā.

Savukārt Vācijai visus trīs vārtus guva Franciska Kūlmane.

Latvietes jau spēles pirmajās 13 minūtēs ieguva trīs vārtu pārsvaru, vispirms divreiz esot precīzai Evelīnai Garbarei, bet tad trešo precīzo metienu izdarot Evitai Rudzītei.

Otrajā periodā vācietes divus vārtus atguva, bet izlīdzinājumu panāca trešā perioda 15.minūtē, līdz spēles beigām paliekot nepilnām piecām minūtēm. Visus trīs vārtus Vācijas izlasē guva Kūlmane.

Kā ziņots, čempionāta ievadā Latvijas florbolistes sestdien ar rezultātu 2:15 kapitulēja spēcīgajai Čehijas valstsvienībai. Latvijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Inga Ametere un Diāna Isjomina.

Savukārt Vācija pirmo maču aizvadīja jau piektdien, kad ar 1:16 kapitulēja sacensību galvenajai favorītei Zviedrijai.

Vācijas florbolistes savu līdz šim sekmīgāko pasaules čempionātu aizvadīja 1999.gadā, kad guva sesto vietu, bet pirms diviem gadiem noslēdza pirmo astotnieku.

Tikmēr citā svētdienas mačā Zviedrija ar 17:2 sagrāva Čehiju.

Somijā notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra noslēgumā Latvija pirmdien tiksies ar Zviedrijas valstsvienību. Ja Latvija šajā mačā zaudēs, bet Vācija duelī ar Čehiju nocīnīsies neizšķirti, latvietes var atkrist pat uz pēdējo vietu grupā, kas nozīmē, ka izslēgšanas mačos tai būs spēcīgāks pretinieks.

B grupas kopvērtējumā līdere ar četriem punktiem ir Zviedrija, kurai ar diviem punktiem seko Čehijas izlase. Tikmēr pēc neizšķirta pa punktam iekrājusi Latvija un Vācija. Šobrīd Latvija ieņem trešo vietu, jo tai ir labāka vārtu attiecība nekā vācietēm.

Ja Latvijas izlase nespēs sensacionāli iekļūt apakšgrupas divniekā, otrdien tai būs jāaizvada astotdaļfināla mačs ar kādu no C apakšgrupas vadošajām komandām.

Šajā pasaules čempionātā komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās - A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases - C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Jurija Fedulova trenētajā izlasē iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē Elvi Florbola līgā, bet sešas pārstāv klubus no Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi