Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Peldētājam Kalniņam jauns valsts rekords un 17. vieta pasaules čempionāta 200 m kompleksajā distancē

Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš Kazaņā notiekošajā pasaules čempionātā trešdien sasniedza jaunu Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā distancē, priekšsacīkšu kopvērtējumā ierindojoties 17.vietā un paliekot pirmais aiz iespējas piedalīties pusfinālā.

Kalniņš distanci veica divās minūtēs un 0,39 sekundēs, līdzšinējo valsts rekordu labojot uzreiz par 1,14 sekundēm. Iepriekšējais Latvijas rekords arī piederēja Kalniņam un pērn jūnijā bija sasniegts Kauņā. No 16.vietas un iespējas piedalīties pusfinālā Kalniņš atpalika par 0,17 sekundēm.

Pārliecinoši labāko laiku priekšsacīkstēs sasniedza slavenais amerikānis Raiens Lohte, kurš finišēja pēc minūtes un 57,90 sekundēm.

Tāpat trešdien 100 metru brīvajā stilā uz starta izgāja Jānis Šaltāns, kurš ar rezultātu 51,96 sekundes ierindojās 70.vietā starp 115 sportistiem. Labāko rezultātu priekšsacīkstēs sasniedza ķīnietis Dzetao Nins, kurš distanci veica 48,11 sekundēs.

Pasaules čempionāta peldēšanas sacensībās piedalīsies 189 valstis, Latviju pārstāvot Aļonai Ribakovai, Nikolajam Maskaļenko, Daniilam Bobrovam, Jānim Šaltanam un Uvim Kalniņam.

Peldēšanas sacensības norisinās speciāli konstruētos peldbaseinos Kazaņas futbola stadiona teritorijā un ilgs līdz svētdienai. Astoņu sacensību dienu laikā kopumā tiks izcīnīti 42 medaļu komplekti, bet Latvijas sportisti izies uz starta 12 individuālajās distancēs, kā arī 4x100 metru kombinētajā stafetē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi