Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Pirms Parīzes pietura Valmierā

Ar vairāku Latvijas vieglatlētu, nākamo olimpisko spēļu (OS) dalībnieku, piedalīšanos nedēļas nogalē Valmierā norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kas pēdējo reizi varētu būt Baltijas čempionāta formātā. No nākamā gada Valmierā plānots rīkot komercsacensības. Uz OS Parīzē pošas astoņi Latvijas vieglatlēti.

"Par septiņiem šaubu nav, bet vienā gadījumā vēl jāsagaida oficiāls apstiprinājums," Dienu informēja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. Trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane Road to Paris 24 rangā ir 34. pozīcijā. Šajā disciplīnā ir 32 starta vietas, bet divām rangā augstāk esošajām sportistēm ir savainojums. Parīzē startēt nevarēs ranga pirmais numurs venecuēliete Julimara Rohasa un martā Ahilleja cīpslu pārrāvusī spāniete Marija Visente. Tas nozīmē, ka viņu vietā dalībnieku skaitā vajadzētu iekļaut pēc ranga 33. un 34. pozīcijā esošās sportistes. Līdz ceturtdienas vakaram nacionālajām federācijām bija jāinformē Starptautiskā Vieglatlētikas federācija, kuri sportisti ir gatavi doties uz olimpiskajām spēlēm. "Paredzu, ka par 99 procentiem Rūta dosies uz Parīzi, bet piektdien vai sestdien saņemsim oficiālo olimpisko spēļu dalībnieku sarakstu," Miļkevičs iesaka vēl nedaudz pagaidīt ar Lasmanes ieskaitīšanu olimpiešu saimē.

No vieglatlētiem olimpisko normatīvu ir izpildījusi šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā un 400 metru skrējēja Gunta Vaičule. Abām sportistēm gan ir stipri atšķirīga vieta rangā. Mūze-Sirmā ar rezultātu 64,78 metri (normatīvs – 64,00) ir piektajā vietā, savukārt Vaičule ar Latvijas čempionātā sasniegto personisko rekordu 50,83 sekundes (normatīvs – 50,95) ieņem 32. pozīciju. Sievietēm šķēpa mešanā OS normatīvu izpildījušas tikai astoņas sportistes, turpretī 400 metru distancē – 36 (!) skrējējas. Viena apļa distancē ir 48 starta vietas. Šķēpa mešanā pēc izcīnītajiem ranga punktiem Anete Sietiņa ir devītajā vietā. Pārējie Latvijas vieglatlēti ieņem vietas trešajā vai pat ceturtajā desmitā: 5000 metru skrējēja Agate Caune ir 29. (42 starta vietas), kārtslēcējs Valters Kreišs – 29. (32), šķēpmetēji Patriks Gailums un Gatis Čakšs attiecīgi 30. un 31. (32) vietā.

No Latvijas vieglatlētiem, kuri pošas uz Parīzi, nedēļas nogalē Valmierā startēs Lasmane, Kreišs, Gailums un Čakšs. Pagājušajā gadā Baltijas čempionāta ieskaitē Igaunija uzvarēja ar 279 punktiem, Latvija bija otrā (268), Lietuva – trešā (245).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi