Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

PK posmā rollerslēpošanā Madonā startēs Turīnas olimpiskais čempions

Šajā nedēļas nogalē Madonā gaidāmajā Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā piedalīsies arī 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu čempions distanču slēpošanā Jevgēņijs Dementjevs, paziņojuši sacensību rīkotāji.

Pasaules kausa posms notiks no piektdienas līdz svētdienai, tam Madonā notiekot jau ceturto gadu pēc kārtas. Sagaidāms, ka šīs sacensības junioru un pieaugušo grupās startēs vairāk nekā 80 sportisti no desmit valstīm, ieskaitot tādas distanču slēpošanas lielvalstis kā Norvēģija, Zviedrija, Krievija un Itālija.

Dalībnieku vidū būs arī 2006.gada Turīnas Olimpiādes čempions iedzīšanā Dementjevs, kurš toreiz guva arī sudrabu 50 kilometru brīvā stila sacensībās.

Tāpat 35 gadus vecais krievs guvis medaļas pasaules čempionātos, bet 2009.gadā viņš tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, pēcāk gan atgriežoties sacensību apritē.

Gaidāmajā Pasaules kausa posmā Latvijas līdzjutēju galvenās cerības saistās ar Raimo Vīgantu un viņa uzvaru junioru konkurencē sprintā, ko madonietis savas dzimtās pilsētas ielās paveica 2015.gadā.

Madonā notiks šīs sezonas otrais posms, dalībniekiem kā allaž sacenšoties trīs disciplīnās no piektdienas līdz svētdienai. Piektdien etaps iesāksies ar 200 metru sprintu pret kalnu Madonas centrā Raiņa ielā. Arī sestdien sacensības notiks pilsētas ielās, dalībniekiem sacenšoties vidējā distancē brīvajā stilā ar masu startu, bet svētdien Pasaules kausa posms noslēgsies "Smeceres sila" trasē ar vidējo distanci klasiskajā stilā.

Pērn Vīgants izcīnīja otro vietu Pasaules kausa junioriem sezonas kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi