Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: Felpss palīdz ASV saglabāt līderu godu

Pirmajās četrās Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensību dienās pasniegti pavisam 55 medaļu komplekti. Valstu vērtējumā vadībā aizvien pārliecinoši atrodas ASV un Ķīna.

Amerikāņi tikuši jau pie 26 godalgām (9 zelta, 8 sudraba un 9 bronzas), kas, lielā mērā pateicoties peldētāju sniegumam, ir pārliecinoši labākais rādītājs. Otrdienas sacensībās ASV sportisti tika pie vēl četrām augstākā kaluma godalgām, kā arī viena sudraba un divām bronzām. Liels ieguldījums peldēšanas leģendai Maiklam Felpsam - uzvara 200 metros tauriņstilā un dalība 4x200 metru stafetē ASV izlases sastāvā, kas arī tika pie zelta godalgām. Peldētāji amerikāņiem nodrošinājuši septiņas zelta, četras sudraba un septiņas bronzas godalgas jeb 18 no kopumā 26.

Lai gan Ķīnai ir tikai 17 medaļas, tomēr zelta ieskaitē, kas ir galvenais kritērijs, ķīnieši no ASV atpaliek tikai par vienu. Lielvalstij pagaidām astoņas zelta, trīs sudraba un sešas bronzas godalgas. Otrdien divas zelta godalgas nodrošināja svarcēlāji, vienu - daiļlēcējas.

Pateicoties četrām zelta godalgām (trīs no tām peldētājai Katinkai Hossu), trešo vietu valstu vērtējumā ieņem Ungārija. Šīs valsts sportistiem arī pa vienam sudrabam un bronzai, kopā sešas godalgas.

Seko Austrālija - arī četri zelti, tāpat piecas bronzas. Lai gan Japānai (14) un Krievijai (12) kopējais medaļu skaits lielāks, šo valstu sportisti izcīnījuši pa trim zelta godalgām, tādēļ valstu vērtējumā, attiecīgi, astotā un piektā vieta. 

Turpat arī Itālija (deviņas medaļas, trīs zelta) un Dienvidkoreja (sešas medaļas, trīs zelta).

Lielu lēcienu kopvērtējumā otrdien veica Francija. Ja pirmajās trīs dienās kopā tikai viens sudrabs, vakar šīs valsts atlēti tam pievienoja pa diviem zeltiem un sudrabiem, kā arī bronzu, un tā jau ir 9.vieta valstu vērtējumā. Desmitnieku noslēdz Taizeme (2-1-1), kas apsteidz britus (1-3-2) un Vāciju (1-2-0), kurai medaļu līdz vakardienai vēl nebija.

Rīkotāja Brazīlija ar vienu zelta (džudo) un vienu sudraba (šaušanā) godalgu ieņem 14.vietu. 

Vismaz viena zelta medaļa ir 24 valstīm, bet kopumā kaut vienu godalgu izcīnījušas 47 valstis. 

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam. Kopumā tiks pasniegti 306 medaļu komplekti.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi