Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: Lietuviešiem trešā medaļa, ASV sasniedz 60 atzīmi

Pēc astotās Riodežaneiro olimpisko sacensību dienas vēl vairāk no tuvākajiem sekotājiem atrāvušies ASV atlēti, kuri kopīgiem spēkiem iekrājuši jau 60 godalgas. Tikmēr pie trešās medaļas tikuši mūsu kaimiņi lietuvieši, bet pirmo zeltu valsts vēsturē izcīnījusi Puertoriko.

Cīņas olimpiskajā peldbaseinā ir noslēgušās un jau tagad varam teikt, ka ASV peldētāji pilnībā attaisnojuši cerības. Kopā 33(!) godalgas, starp tām 16 zelta, astoņas sudraba un deviņas bronzas. Maikls Felpss no Rio olimpiskajām spēlēm atvadījies ar pieciem zeltiem un sudrabu, piecas medaļas (četri zelti) ir viņa tautietei Keitijai Ledeckijai. Pirmās trīs medaļas ASV atlētiem arī vieglatlētikā. Kopā pagaidām šīs valsts atlētiem 60 godalgas - 24 zelta, 18 sudraba, 18 bronzas.

Ķīna, kas pirmajās dienās turēja līdzi ASV, šobrīd atpaliek tieši par 20 godalgu tiesu. No 41 medaļas 13 ir zelta, 11 sudraba un 17 bronzas. Sestdien ķīnieši kopā iekrāja vien četras medaļas: vienu sudrabu un trīs bronzas.

Trešie kopvērtējumā ir briti, kuriem pēdējās dienās pamatīgu medaļu ražu nodrošinājuši airētāji un treka riteņbraucēji, tāpat 10 000 m distancē triumfēja izcilais Mo Farahs. Kopā britiem jau 30 godalgu - 10 zelta, 13 sudraba, septiņas bronzas.

Uzreiz pēc tam seko Vācija (8-5-3) un Japāna (7-3-14), bet olimpisko sešinieku noslēdz Krievija ar 23 medaļām (6-9-8).

Pie pirmā olimpiskā zelta valsts vēsturē sestdien tika Puertoriko tenisiste Monika Puiga, tikmēr jau trešo medaļu Lietuvai nodrošināja svarcēlājs Aurims Didžbalis, kurš bija trešais kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Lietuvieši ar vienu sudraba un divām bronzas godalgām valstu vērtējumā kopā ar kubiešiem ierindojas dalītā 49.vietā, tikmēr Igaunija ar vienu bronzas medaļu sarakstā dala pēdējo, 61. pozīciju.

Pie zelta medaļām Rio tikuši jau 43 valstu sportisti, ieskaitot zem olimpiskā karoga startējušo Kuveitas šāvēju Fehaidu al Dehani, bet vismaz viena godalga ir 65 valstīm.  

Šodien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tiek sadalīti 22 medaļu komplekti - vieglatlētikā, boksā, treka riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, paukošanā, golfā, mākslas vingrošanā, burāšanā, šaušanā, tenisā, svarcelšanā un cīņā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi