Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: Pirmais zelts Irānai un Singapūrai, ASV jau 50 medaļas

Pēc Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensību septītās dienas pasniegti jau 118 no kopumā 306 godalgu komplektiem, 43% medaļu aizceļojot uz Eiropu, bet 28% izcīnot Āzijas valstu sportistiem. Visai pārliecinošā vadībā medaļu kopvērtējumā atrodas ASV, kamēr pie pirmajām zelta godalgām piektdien tika arī tādas valstis kā Singapūra un Irāna.

Peldēšanas programma jau teju noslēgusies, un kopumā tā ASV sportistiem bijusi ārkārtīgi sekmīga. Ja kopumā šai valstij ir 50 godalgas (20 zelta, 13 sudraba, 17 bronzas), tad peldētāji nodrošinājuši 29 no tām (14-6-9). Īpaši izcēlušies Maikls Felpss un Keitija Ledeckija - katram pa četriem zeltiem un vienam sudrabam. Piektdien amerikāņi kopumā tika pie četrām zelta, divām sudraba un septiņām bronzas godalgām, turklāt sākusies vieglatlētikas programma, kas sola vēl papildus medaļu ražu.

Otrajā vietā ļoti pārliecinoši aizvien Ķīna - 37 godalgas (13-10-14). Piektdien šīs valsts sportisti tika pie divām zelta, divām sudraba un trim bronzas medaļām, tomēr nespējot kaut samazināt atpalicību no ASV.

Uz trešo vietu pakāpusies Lielbritānija - 22 medaļas (7-9-6), kurai piektdien pie zelta tika kā airētāji, tā treka riteņbraucēji. Turpat aiz britiem seko Japāna (24, 7-3-14).

Sešinieku noslēdz Dienvidkoreja (6-3-4) un Vācija (6-3-2), kuras apsteidz Krieviju. Lai gan Krievijai ir pat 22 medaļas (5-9-8), tomēr mazāk zelta, kas ir galvenais kritērijs kopvērtējuma rangam. Aiz krieviem seko Francija (5-7-5) un Austrālija (5-6-7), bet desmitnieku noslēdz ungāri (5-3-3).

Rīkotāja Brazīlija ar vienu zelta, vienu sudraba un divām bronzas godalgām ieņem 22.vietu. Vēl 34.vietu ar vienu zelta medaļu dala vairākas valstis, tostarp Irāna un Singapūra, kas tika pie pirmā zelta Rio (Singapūras peldētājs Džozefs Skūlings tika pie pirmās augstākā kaluma olimpiskās godalgas valsts vēsturē).

Sarakstā ir arī Baltijas valstis - Lietuva dala 46.vietu (0-1-1), bet Igaunija ar vienu bronzu dala 59.pozīciju. 

Pie zelta medaļām Rio tikuši jau 39 valstu sportisti, ieskaitot zem olimpiskā karoga startējušo Kuveitas šāvēju Fehaidu al Dehani, bet vismaz viena godalga ir 63 valstīm. 

Olimpiskajās spēlēs sestdien kopumā tiks sadalīts 21 medaļu komplekts - vieglatlētikā, treka riteņbraukšanā, paukošanā, lēkšanā uz batuta, akadēmiskajā airēšanā, šaušanā, peldēšanā, tenisā un svarcelšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi