Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Rogaininga seriāla Pilsētas leģendas Mežgarciemā priekšpēdējā posmā palielinās intriga

Šo sestdien, 7. septembrī, Mežgarciemā pirmo reizi notiks Baltijas valstīs lielākais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla sacensības. Tas būs populārā rogaininga seriāla piektās sezonas piektais posms un sauksies “Mežgarciema militārās pilsētiņas rogainings”. Tā kā sezonas tuvojas noslēgumam, tad arī dažādās distancēs paliek lielāka intriga par uzvaru un arī godalgotām vietām kopvērtējumā, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pavisam nesen, jūlija vidū, pirmo reizi aizraujošā rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” dalībnieki viesojās Mazsalacā un 2024. gada sezonas ceturtajā posmā “Skaņākalna rogainingā” krāja punktus, baudot skaistos dabasskatus Salacas krastos un Skaņā kalna apkārtnē. Nākamais posms, līdz kuram būs kādu laiku jāpagaida, notiks Mežgarciemā, kur iecienītais rogaininga seriāls arī vēl līdz šim nebija noticis, tā kā sarūpējot dalībniekiem vēl vienu jaunu sacensību apvidu.

Pēc intensīvā sezonas sākuma, kad aprīlī un maijā tika aizvadīti pirmie trīs posmi, jūnijs bija brīvs, un sezona ar ceturto posmu turpinājās jūlijā. Arī starp ceturto un piekto posmu sanāk mēneša pauze, šī rogaininga seriālam nenotiek augustā, ļaujot vairākiem dalībniekiem izbaudīt vasaras beigu atvaļinājumus. Mežgarciemā orientēšanās sacensību cienītāji būs gaidīti septembra sākumā, 7. datumā.

Mežgarciems jau pēc nosaukuma liek domāt, ka tas varētu būt tuvu Garciemam, un tā arī ir, jo atrodas pavisam nedaudz uz Carnikavas pusi dzelzceļam otrajā pusē. Lai arī tas ir pavisam tuvu jūrai, līdz kāpas zonai sanāks aizdoties tikai pašā Garciemā pa centrālo ceļu, kas ved uz pludmali. Sacensību centrs atradīsies pie Mežgarciema robežas krustojumā pie autostāvvietas, kur parasti ir sacensību centrs arī katru gadu tur notiekošajam Latvijas čempionātam skrituļslidošanā. Tas būs netālu no bijušās armijas daļas.

Plašais sacensību apvidus ietvers vairākas Rīga-Saulkrasti dzelzceļa pieturas –Kalngali, Garciemu, Garupi un Carnikavu, stiepjoties no Priežlejām līdz Carnikavai un perpendikulāri no Garciema līdz Atariem. Garāko distanču dalībniekiem būs iespēja paciemoties gan Carnikavas centrā, gan veldzēties ar peldi sacensību apvidus otrajā galā – Ķīšezerā pie Priežlejām. Mežgarciema posmam būs arī kāda līdzība ar pirmo posmu “Spilves pļavu rogainingu”, proti, lidosta. Ja 1. aprīlī rogaineru skatiem pavērās Spilves lidlauks, tad šoreiz kādi kontrolpunkti būs pie Ādažu lidlauka.

Dalībniekiem atbilstoši spējām un vēlmēm organizatori piedāvā ierastās komandu distances – 6h Garmin, 4h Kokmuižas un 2h Isostar rogaininga distances, kā arī individuālo 3h MTB un rogaininga skrējienu 2h (O –Run) un rogaininga pastaigu bērniem. “Pilsētas leģendas” rīko piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" ar Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Reģistrēties dalībai un vairāk informācijas uzzināt iespējams mājaslapā rogainings.lv.

Rogaininga sacensībās ar 2 līdz 4 dalībniekiem komandā piedalās gan sportisti un orientēšanās entuziasti, kuri jau ir šo sacensību meistari, gan arī aktīvā un sportiskā dzīvesveida mīļotāji, kuriem patīk savu brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā un aktīvi darboties. Tāpēc šādu iespēju izmanto arī vairākas ģimenes, jo rogainings savā būtībā ir ļoti demokrātiska nodarbe, jo dalībnieki var izvēlēties savām spējām piemērotu distanci un kontrolpunktu daudzumu. Tiekamies piektajā posmā 7. septembrī Mežgarciemā!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi