Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Rozītis, kā arī Gudramoviča un Kalniņa divnieks izcīna godalgas Nāciju kausa sacensībās

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāža ceturtdien Pārksitijas trasē ASV izcīnīja godalgotas vietas Nāciju kausa sacensībās pirms gaidāmā Pasaules kausa izcīņas trešā etapa.

Vīriem Rozītis savās pirmajās šīs sezonas sacensībās ārpus Latvijas izcīnīja otro vietu, par 0,192 sekundēm piekāpjoties vien itālim Kevinam Fišnalleram.

Vēl no latviešiem piekto vietu guva Artūrs Dārznieks, bet desmitais palika Kristaps Mauriņš, līdz ar to visiem šiem sportistiem izdevās kvalificēties Pasaules kausa pamatsacensībām, kurās uz starta stāsies arī Inārs Kivlenieks.

Tikmēr divnieku ekipāžu konkurencē Gudramovičs un Kalniņš arī guva otro vietu, par 0,229 sekundēm atpaliekot no kanādiešiem Tristena Volkera un Džastina Snita.

Arī Gudramovičs un Kalniņš kvalificējās pamatsacensībām, kurās tāpat piedalīsies Andris un Juris Šici.

Savukārt dāmu konkurencē pamatsacensībās startēs Elīza Cauce.

Pasaules kausa trešajā posmā naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika sacentīsies divnieki un dāmas, bet naktī uz svētdienu startēs vīri, kā arī tiks aizvadītas Sprinta kausa sacensības.

Jauno sezonu Latvijas sportisti iesākuši ar vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem - komandu stafetes sacensībās Latvija izcīnījusi divas otrās vietas, kas dod līderpozīciju kopvērtējumā, bet Šici otrajā posmā pirms nedēļas guva bronzu divnieku sacensībās un kopvērtējumā ir trešie.

Arī nākamais posms vēl risināsies Ziemeļamerikā, bet pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigsē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstām vietām, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas arī komandu stafetē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi