Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šaha krogs uzvarām

Doma laukumā, Tirgoņu ielā 10 atrodas Victory Pub, krogs uzvarām. 1698. gadā šeit atradās holandiešu beķereja, bet pēc 311 gadiem gadiem šīs telpas pārņēma Ivo Gubanovs. Krogu bija paredzēts saukt par Victorian pub, tomēr strādnieki neprecīzi izgriezuši burtus, un pravietiski tas tika nosaukts par Uzvaras krogu. Aizvadot garās naktis darbā, Ivo pirms septiņiem gadiem sāka spēlēt šahu internetā, lai kaut kā aizvietotu kofeīnu. Tas novedis pie tā, ka pēdējos trīs gadus šeit spieto ne tikai ārzemju tūristi, kuri līdzīgi kā Padomju Šerloks Holmss grib sajust Londonas garšu Vecrīgas ielās, bet arī šahisti. Ivo šeit izveidojis Rīgas šaha klubu (Riga Chess Club).

Nesen Riga Chess Club bija trīs gadu jubileja, kas tika atzīmēta ar plašu šaha turnīru. Labi, ka jubileja ir vasarā, jo spēlēt gribētājiem bija jāspēlē arī uz terasē izvietotajiem galdiņiem. Šo netipisko skatu, kad krogā visi cilā koka zirgus un laidņus, nevis tikai alus kausus, acīmredzot, pamanīja arī žurnālists Vladimirs Pozners, kurš uz īsu brīdi pievienojās svinētājiem.

Jebkurš, kuram interesē uzspēlēt vai iemācīties šahu, var šeit atnākt otrdienās un trešdienās (pēc plkst. 16), jo uz vietas ir šaha treneris vai kāds spēcīgs spēlētājs. Treneris noteiks gan šaha līmeni, gan iedos kādu padomu, kā tālāk progresēt šaha spēles bezgalīgajos variantos. Šaha partija krogā var būt labs sākums, lai kļūtu par spēcīgu šahistu vai iepazītos ar jauniem cilvēkiem. Kad pēdējoreiz tur biju, krogā ieradās vīrietis no Lielbritānijas, kurš Google meklētājā ierakstījis Riga Chess. Viņš ieradās Rīgā uz drauga kāzām un no svinēšanas brīvajā laikā gribēja atrast kādus vietējos cilvēkus, ar kuriem uzspēlēt šahu. Šahs ir perfekts tiem, kuri grib ļoti interesanti pavadīt laiku kopā ar citiem cilvēkiem, bet negrib vai nevar sarunāties.

Klubā regulāri tiek rīkoti šaha turnīri, kuros var piedalīties jekburš interesents. Tieši šeit var izmēģināt, kā ir piedalīties šaha turnīrā klātienē. Krogos meklējami modernā šaha pirmsākumi, jo 19. gs. Londonā un Parīzē, kas bijas Eiropas centri, šaha dzīve norisinājās šo pilsētu pārpildītajās kafejnīcās. Tajās spēlēja visi spēcīgākie spēlētāji, tai skaitā nākošie pasaules čempioni. Varbūt tieši Victory Pub būs vainīgs pie tā, ka pēc dažiem gadiem mēs iegūsim savu otro pasaules šaha čempionu, pierādot, ka Tāls čempiona godā nebija nejaušība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi