Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šaha leģenda Karpovs nākamnedēļ aizvadīs dueli pret Latvijas lielmeistaru Svešņikovu

Pasaules šaha leģenda krievs Anatolijs Karpovs nākamnedēļ aizvadīs dueli pret Latvijas lielmeistaru Jevgeņiju Svešņikovu, informē Latvijas Šaha federācija (LŠF).

Karpova un Svešņikova duelis sāksies 7.jūlijā plkst.17, bet tas turpināsies 8. un 9.jūlijā. Abu šahistu cīņa norisināsies Tal Residence ēkā, Elizabetes ielā 39.

"Šaha spēles cienītājiem tas ir liels notikums, jo šāda mēroga grandu spēli vērot klātienē pēdējos gados pie mums negadās bieži. Reiz Rīga bija iezīmēta pasaules šaha kartē kā Baltijas centrs, kur notika lielākie turnīri un bija izveidojusies ļoti spēcīga šaha skola," pauda LŠF prezidents Pēteris Šmidre. "Šaha federācija ar lepnumu sveic visus Blitz turnīra dalībniekus, kuri aizvadīs turnīru vēsturiskā un īpašā vecmeistaru mača laikā. Ceram, ka šis būs vēl viens solis tuvāk Rīgas šaha tradīciju atdzimšanai."

Pašlaik 64 gadus vecais Karpovs jau 15 gadu vecumā kļuva par meistaru, bet 19 gadu vecumā - par šaha lielmeistaru. Karpovs ir divpadsmitais pasaules čempions šahā, šajā godā būdams no 1975. līdz 1985.gadam.

Tikmēr 65 gadus vecais Svešņikovs ir lielmeistars, kā arī treneris un šaha literatūras autors. Viņš ir Krievijas pilsonis, dzīvo Rīgā un šaha sacensībās kopš 2002.gada pārstāv Latviju. Par starptautisko lielmeistaru šahā kļuvis 1977.gadā, bet 2003. un 2008.gadā kļuva par Latvijas čempionu. Zīmīgi, ka viņš izstrādājis oriģinālu sicīliešu aizsardzības variantu, kas ir nosaukts par Čeļabinskas jeb Svešņikova variantu.

Iepriekš Svešņikovs spēlējis 45 partijas ar pasaules čempioniem, izcīnot 22 punktus no 45. Ar Karpovu viņš spēlējis četras reizes, un visas partijas beigušās neizšķirti.

Latvijas Šaha federācija ir Starptautiskās Šaha federācijas un Eiropas Šaha savienības biedre. Latvijas šahisti piedalās nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās - Pasaules šaha olimpiādē, Pasaules prāta spēlēs, pasaules un Eiropas komandu čempionātos, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātos. Federācijas prezidents ir Pēteris Šmidre.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi