Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Šiciem pēc konkurentu diskvalifikācijas ceturtā vieta PČ sprinta sacensībās (papildināts 17:36)

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici piektdien Vācijā pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu sprinta divnieku sacensībās.

Sacensībās uzvarēja nu jau pieckārtējie pasaules čempioni Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts no Vācijas, kuriem Latvijas duets zaudēja 0,420 sekundes.

Pēc sacensībām diskvalifikāciju piesprieda Vācijas duetam Toni Egertam un Sašam Benekenam, kuri bija finišējuši otrie.

Līdz ar to sudrabu ieguva austriešu duets Peters Pencs un Georgs Fišlers, esot lēnāki 0,229 sekundes par uzvarētājiem, bet bronzu saņēma itāļi Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers, kuri no uzvarētājiem atpalika 0,396 sekundes.

Kā zināms, kvalifikācijā Šici ieņēma sesto vietu, braucienu veicot 39,505 sekundēs, kas bija par 0,053 sekundēm lēnāk nekā finālā. Pārējās divas Latvijas ekipāžas palika aiz labāko 15 skaita, kuri iekļuva finālbraucienā. Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels ierindojās 17.vietā, līderiem zaudējot 1,002 sekundes, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš trasē kļūdījās un palika pēdējā, 24., vietā starp finišu sasniegušajiem, no brauciena labākā dueta atpaliekot par 6,951 sekundi.

Dāmu sacensībās uzvarēja šveiciete Martina Kohere ar rezultātu 39,451 sekunde, bet Latvijas braucēja Elīza Cauce ieguva astoto vietu, uzvarētājai zaudējot 0,247 sekundes.

Otro un trešo vietu ieguva Vācijas sportistes. Sudrabu izcīnīja Natālija Geisenbergere, kura no uzvarētājas atpalika 0,035 sekundes, bet bronza tika Dajanai Eitbergerei, kura uzvarētājai zaudēja 0,086 sekundes.

Cauce kvalifikācijas braucienā ieņēma astoto vietu, finišējot pēc 39,567 sekundēm. Ātrākā bija Eitbergere, kurai latviete zaudēja 0,334 sekundes. Savukārt Ulla Zirne ieņēma 25.vietu 40 dalībnieču konkurencē, no līderes atpaliekot par 1,165 sekundēm, un finālbraucienā netika.

Savukārt vīriešu sacensībās Riks Kristens Rozītis ieņēma 11.vietu, par 0,533 sekundēm zaudējot vācietim Fēliksam Loham, kurš izcīnīja savu desmito pasaules čempiona titulu. Tikmēr Inārs Kivlenieks ieguva pirmspēdējo - 14. - vietu, no uzvarētāja atpaliekot 0,841 sekundi.

Arī sudraba un bronzas medaļas izcīnīja Vācijas braucēji. Otro vietu ieguva Andi Langenhans, kurš čempionam zaudēja 0,220 sekundes, bet par 0,234 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs bija Ralfs Paliks.

Kvalifikācijā labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija Kivlenieks, kurš finišēja pēc 39,002 sekundēm un ieņēma 12.vietu, bet uzreiz aiz viņa palika Rozītis. Labāko rezultātu uzrādīja Lohs, kuram Kivlenieks zaudēja 0,298 sekundes, bet Rozītis atpalika vēl par 16 sekundes tūkstošdaļām.

Līdz dalībai finālā mazliet pietrūka Artūram Dārzniekam, kurš ierindojās 16.vietā. No 15.pozīcijas, kuru ieņēma amerikānis Takers Vests, viņu šķīra tikai 11 sekundes tūkstošdaļas, savukārt Loham viņš zaudēja 0,407 sekundes. Vājākais brauciens izdevās šosezon neveiksmīgi startējošajam Kristapam Mauriņam, kurš līderim zaudēja 0,848 sekundes un ieņēma 29.vietu 43 dalībnieku konkurencē.

Kā zināms, sprinta sacensībās laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tās, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa 2013./2014.gada sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums Pasaules kausa posmos, savukārt pasaules čempionātā medaļas šajā disciplīnā tiks dalītas pirmo reizi.

Pasaules čempionāta turpinājumā sestdien sacentīsies dāmas un divnieki, kamēr svētdien gaidāmas sacensības kungiem un stafetes komandām.

Pērn pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju.

Pasaules kausa sezonas pēdējie trīs posmi nākamajā mēnesī risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

pievienota 9.-10.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi