Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Simsoni pasaules čempionātā Standartdejās senioriem izcīna bronzu

Atkal sekmīgi nostartējuši Latvijas senioru grupas vadošais dejotāju pāris no Rīgas Gatis un Jūlija Simsoni, kuri izcīnījuši bronzas medaļu 128 pāru konkurencē Vācijas pilsētā Brēmenē notikušajā pasaules čempionātā senioriem II (45 g. un vecāki) Standartdejās (ST), tādējādi tiekot pie godalgas trešo čempionātu pēc kārtas, informē Latvijas Sporta deju federācijas (LSDF) preses sekretārs Ivars Bācis.

Pasaules čempionātā 45 gadus veco un vecāko senioru dejotāju grupā pasaules čempionātā startēja ļoti kupls dejotāju skaits – 128 pāri. Nedaudz vairāk nekā pusi veidoja mājinieki vācieši. Atšķirībā no pieaugušajiem, jauniešiem un junioriem pasaules un Eiropas čempionātos senioru grupās un U21 pāru skaits no valsts nav ierobežots.

SDK “Dancers” dejotāji 2021. gadā, sasniedzot 45 gadu vecumu, pārgāja senioru II grupā un uzreiz uzvarēja pasaules čempionātā. Pagājušajā gadā viņi ļoti sīvā cīņā piekāpās itāļiem un izcīnīja sudraba medaļu. Šogad Itālijas pāris nestartēja, taču klāt bija nākuši citi spēcīgi konkurenti. Tādējādi valsts vadošajam senioru pārim ST dejās čempionu titula atgūšana nebija viegls uzdevums.

Iegūstot pirmās vietas visās piecās dejās, pārliecinoši par pasaules čempioniem kļuva Spānijas dejotāji Rubens Lopezs/Eva Moija, kuri pēdējos divus gadus ir izcīnījuši zeltu desmit dejās. Gatim ar Jūliju izvērtās spraiga cīņa par sudrabu ar lietuviešiem Tomasu Rimku/Neriju Surbliti. Lēnajā Fokstrotā labāki bija rīdzinieki, bet Tango virsroku ņēma dienvidu kaimiņi. Savukārt Lēnajā valsī, Vīnes valsī un Kvikstepā par “mata tiesu” labāku vērtējumu saņēma lietuvieši, kuri tad arī tika pie sudraba medaļas. 

Līdz ar to Simsoni ieguva trešo vietu, nopelnot pēdējos trijos gados pilnu medaļu komplektu, iepriekšējam zeltam un sudrabam pievienojot bronzu. Abiem baltiešiem vairākās dejās tuvu bija 2022. gada bronzas medaļas ieguvēji no Francijas, kuriem šoreiz 4 vieta. 

Pārējiem Latvijas pāriem neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, Uldim Šimenam un Unai Klapkalnei ieņemot 25. vietu, bet 10 deju pusfinālistiem Sergejam un Kristīnei Latņikoviem ierindojoties 40. vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi