Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šķēpmešanas trenere Eiduka:Vasiļevskis man vairs nav zvanījis

Pagājis maliņā un par saviem nodomiem nav informējis. Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kurš līdzjutējiem kārtējo vilšanos sarūpēja 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā, uz karstām pēdām paziņoja par karjeras beigām. Vai nodoms šķēpus nolikt maliņā palicis spēkā, šobrīd nezina pat sportista ilggadējā trenere Valentīna Eiduka.

«Nav viņš man zvanījis, un, es domāju, man jau nu nebūtu viņam jāzvana. Esmu tikai dzirdējusi visādas runas, ka Vadims it kā meklējot iespēju ar startēšanu pelnīt naudu kaut kur ārzemēs. Man jau šķiet, ka tas nav īsti nopietni. Katrīna Sirmā tā rīkojās, bet, cik zinu, par vienu startu nopelnīja 200 līdz 400 eiro. Šaubos, vai šāda naudas summa apmierinās Vasiļevski.» Pēc olimpiādes Eidukai gan bijusi tikšanās ar Vasiļevski, jo sportists nodevis šķēpus. Garāka saruna nav notikusi. Kā rīkosies trenere, ja Vadims prasīsies atpakaļ treniņgrupā? «Es tiešām nezinu. Nav jau nevienam noslēpums, ka mūsu treniņgrupā atmosfēra nebija laba. Vadimam patika vienu otru pavilkt uz zoba, un ar Aināru (Kovalu) viņam jau ilgu laiku nav kontakta. Es jau biju izlēmusi, ka tas vairs turpināties nevar - vienam bija jāpaiet malā. Tagad ir sanācis tā, ka Vadims ir paziņojis par karjeras beigšanu.»

Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms un arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis nav informēti par Vasiļevska plāniem. 2004. gadā Vadims pārsteidza šķēpmešanas eliti ar izcīnīto sudrabu Atēnu olimpiskajās spēlēs. Turpmāk vairākkārt bijušas ceturtās vietas, taču sezonas galvenajos mačos goda pjedestāls palika nesasniegts. Par Vasiļevska potenciālu liecina viņa ieņemtās vietas pasaules rangā. 2011. gadā viņam bija 3. (88,22 metri), 2012. gadā - 4. rezultāts (86,50 m). Tā kā šosezon piedzīvotas vilšanās gan Eiropas čempionātā (palika bez rezultāta), gan olimpiskajās spēlēs (38. vieta - 72,81 m), tad Vasiļevskim vairs nav cerību saņemt Latvijas Olimpiskās vienības finansējumu. «Nav jau viņam vairs divdesmit, bet trīsdesmit gadu. Nezinu, kurš būtu gatavs viņu finansēt,» Eiduka diezgan skeptiski vērtē Vasiļevska izredzes sameklēt atbalstītājus Latvijā.

Eidukas audzēkņiem nopietnāki treniņi atsāksies oktobra otrajā pusē. «Negribu vairs lielu treniņu grupu. Zigis (Sirmais) ir sapratis savas kļūdas un sola vairs neieklausīties padomos no malas. Ainārs (Kovals) ir gatavs strādāt, arī meitenes Sinta (Ozoliņa-Kovala) un Līna (Mūze). Vairāk es pat negribu, jau nu vēl kādu vienu jauniņo paņemšu.»

2013. gada sezonā galvenās sacensības būs pasaules čempionāts Maskavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi