Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smaiļotājs Akmens izcīna astoto vietu 200 metru distancē

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens ceturtdien Tokijā izcīnīja astoto vietu olimpisko spēļu 200 metru distancē. Vispirms šorīt Akmens pārvarēja pusfinālu un kvalificējās izšķirošajam braucienam, bet tajā nevienu konkurentu neizdevās apsteigt.

Ceturtdienas rītā notika pusfināls, kurā divos braucienos tika noskaidroti pa četriem fināla braucējiem. Akmens piedalījās uz papīra spēcīgākajā pusfināla braucienā, kurā ar rezultātu 35,099 sekundes triumfēja ungārs Sāndors Totka. Viņam 0,05 sekundēs sekoja titulētais brits Liams Hīts un Pēters Menings no Zviedrijas, kamēr Latvijas sportists ieņēma ceturto vietu, finišējot pēc 35,688 seundēm.

Akmens bija nedaudz lēnāks nekā trešdien notikušajās priekšsacīkstēs.

Vēl lēnāks latvietis bija A finālā, kurā ar rezultātu 36,014 sekundes palika pēdējais, kas olimpiskās spēles lika noslēgt astotajā vietā.

Par čempionu ar rezultātu 35,035 sekundes kļuva Totka, kuram sekoja itālis Manfredi Rica un titulētais Hīts, gūstot ceturto olimpisko godalgu karjerā.

No Talsiem nākošais Akmens Tokijā piedzīvoja olimpisko debiju. Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro šajā pat 200 metru distancē ļoti cienījamo piekto vietu izcīnīja Aleksejs Rumjancevs, kuru šoreiz iekšējā konkurencē Akmens izkonkurēja. Smaiļotājs sasniedzis piekto līdz šim augstāko Latvijas sportistu rezultātu Tokijā, sekojot 3x3 basketbola izlases un Artūra Plēsnieka medaļām, kā arī Anastasijas Grigorjevas piektajai un Ritvara Suhareva sestajai vietai.

Šī bija šobrīd pēdējā reize, kad Latvijai parocīgā smaiļošanas 200 metru distance tika iekļauta olimpiskajā programmā - 2024. gadā Parīzē tā vairs kalendārā nebūs. Pārmaiņas noteikušas, ka 2024. gadā smaiļošanas un kanoe sprintam būs par 12 sportistu vietām mazāk, nekā Tokijā, tāpēc vajadzēja veikt izmaiņas disciplīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi