Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smaiļotājs Akmens izcīna olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens ceturtdien Tokijas olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas sacensībās Segedā izcīnīja olimpisko ceļazīmi 200 metru distancē.

Finālā Akmens pa astoto celiņu labi startēja, distances vidū likās, ka konkurenti viņu apsteidz, taču finišā cīņā par otro vietu viņš kopā ar vēl diviem sportistiem finišēja gandrīz vienlaikus.

Rezultāti liecināja, ka otrais ir Akmens, kurš par 0,61 sekundi atpalika no uzvarētāja - Krievijas Smaiļošanas un kanoe airēšanas federācijas (VFGBK) pārstāvja Jevgeņija Lukancova, taču par sešām sekundes simtdaļām apsteidza slovēni Vidu Debeljaku un par 0,24 sekundēm - ungāru Kološu Čizmadiu, kurš finišā ar izmisīgu lēcienu mēģināja panākt konkurentus.

Septītais deviņu sportistu konkurencē finišēja lietuvietis Arturs Seja.

Jau ziņots, ka priekšsacīkstēs Akmens otrajā airējumā finišēja pēc 35,38 sekundēs, kas braucienā bija trešais labākais rezultāts. Uzreiz A finālā iekļuva airējumā uzvarējušais ungārs Kološs Čizmadia, kuram Akmens zaudēja 0,63 sekundes.

Ar savu sasniegto rezultātu Akmens bija sestais ātrākais dalībnieks starp 23 priekšsacīkstēs startējušajiem smaiļotājiem.

Vēlāk pusfinālā Akmens finišu sasniedza 35,98 sekundēs un bija otrais, kas deva vietu ceturtdienas finālā. Latvietis lielu daļu distances bija airējuma vadībā, pašās beigās par četrām sekundes simtdaļām piekāpjoties ukrainim Oļeham Kuharikam.

Jau ziņots, ka nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.

Segedā ne smaiļotāja Madara Aldiņa ne 500 metru, ne 200 metru distancē, ne smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde 1000 metros, ne kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš 1000 metros Tokijas spēlēm nekvalificējās.

Eiropas zonas kvalifikācijā smaiļošanas vieninieku sacensībās ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūst distancē pirmās divas vietas ieņēmušie sportisti. Vēl viena iespēja izcīnīt vietu olimpiskajās spēlēs būs nākamnedēļ Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi