Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Šmēdiņš pirms EČ pludmales volejbolā: Zinām savas grupas pretiniekus, viegli nebūs

Starp pasaules kontinentiem Eiropā pludmales volejbola līmenis ir visaugstākais, uzskata viens no labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Jānis Šmēdiņš.

Kā zināms, Šmēdiņš ar pārinieku Aleksandru Samoilovu pērn kļuva par Eiropas čempioniem, kā arī pirms tam divas reizes izcīnīja sudraba medaļas. Šī gada Eiropas čempionāts notiks Šveices pilsētā Bīlē no 1. līdz 5.jūnijam.

Šmēdiņš sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka Eiropas čempionu titulu būs grūtāk aizstāvēt nekā izcīnīt. "Eiropas komandas ar katru gadu savu spēli uzlabo. Ne velti olimpiskā rangā astotniekā ir četras Eiropas komandas, bet divas Brazīlijas un divas ASV. Eiropā līmenis ir visaugstākais."

Samoilovs ar Šmēdiņu kontinenta meistarsacīkstēs ielozēti D apakšgrupā, kurā bez viņiem spēlēs arī itāļu dvīņubrāļi Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, Muratu Giginoglu un Volkanu Gēgtepi no Turcijas, kā arī norvēģi Jeiri Eitūns un Īvers Andrēass Horems.

"Zinām savas grupas pretiniekus, viegli nebūs. Visas komandas ir zināmas, tā kā pašiem ir labi jānospēlē. Protams, neviena cīņa nebūs viegla, bet no grupas mums viennozīmīgi jāizkļūst. Pēcāk jau skatīsimies, kāda būs izloze izslēgšanas turnīram un kā mēs paši spēlēsim. Cerams, ka Šveicē būs labs laiks," piebilda Šmēdiņš.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Samoilovs ar Šmēdiņu triumfēja Turcijas kūrortpilsētā Antaljā notikušajā Pasaules kausa "Open" posmā, šogad pirmo reizi kādā no turnīriem kāpjot uz goda pjedestāla.

Šmēdiņš atzīmēja, ka šogad Latvijas vadošajam pārim sekmīgāks sniegums izdevies turnīrā, kurā bijuši labi laikapstākļi. "Turcijā bija šogad pirmais turnīrs, kur bija silts laiks. Uzreiz ir patīkami spēlēt. Pirms tam iepriekšējos turnīros bija lietus, un mums kaut kas mazliet nesanāca."

Tāpat pludmales volejbolists atzina, ka smagākais darbs ir ielikts jau sezonas sākumā. "Protams, visu laiku ejam uz svaru zāli un uzturam sevi tonusā. Eiropas čempionātā spēles dienā svaru zālē neiesim, bet dienu iepriekš to darīsim. Mēs zinām, kas mums ir jādara un kā ir jāgatavojas. Mums līdzi būs dakteri un fizioterapeiti, kuri mums palīdzēs, cik vien varēs. Tas ir turnīrs, uz kuru mēs viennozīmīgi liekam akcentu. Nav pats svarīgākais, bet viens no svarīgākajiem šogad."

Šmēdiņš arī norādīja, ka ir jūtama Riodežaneiro Olimpiādes tuvošanās, jo pretinieki spēlē labāk nekā pirms gada. "Visas komandas, kurām vajag punktus olimpiskajā rangā, jau tagad ir optimālajā formā. Visi spēlē pavisam citādāk nekā pirms gada. Ja pērn bija pāris komandas, kas ļoti labi spēlēja sezonas sākumā, tad tagad visas spēlē labi. Nezinu, kā ies sezonas vidū vai beigās, jo domāju, tādu sportisko formu visu gadu nevarēs noturēt."

"Mēs katrā turnīrā gribam uzvarēt, bet līdz Antaljai nebijām vēl gatavi parādīt savu labāko spēli, jo bija pietiekami daudz kļūdu serves uzņemšanā, kā arī pati serve nebija stabila. Pagājušajā nedēļā bija pirmais turnīrs, kurā viss izdevās daudz maz stabili. Tāpat viegli neklājās, jo divas spēles izslēgšanas turnīrā uzvarējām trīs setos - gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā. Vienīgi finālā nebija jāspēlē, taču arī līdz tam ir jātiek," uzsvēra Šmēdiņš.

Kā zināms, turnīrā Antaljā Šmēdiņa un Samoilova pretinieki vācieši Markuss Bekermans un Larss Flīgens veselības problēmu dēļ atteicās no cīņas. Savukārt pusfinālā Latvijas duets pārspēja poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu.

Šmēdiņš atzīmēja, ka turnīrā Antaljā ielozējās labas komandas. "Bija abi Nīderlandes pāri, visi Polijas dueti. Šogad bijis viens "Grand Slam" posms, kas notika Riodežaneiro. Poļi bija pirmie un ceturtie, bet nīderlandieši - trešie. Trīs komandas no Eiropas četriniekā - tas ir rādītājs, ka eiropieši māk spēlēt un dara to labi."

Jau ziņots, ka neilgi pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm - no 1. līdz 4.septembrim - Jūrmalas pludmales centrā notiks Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" kategorijas posms gan vīriešiem, gan sievietēm.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

CEV Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalas "Masters" sieviešu un vīriešu duetiem būs pakāpi augstāks turnīrs par pērn notikušajām sacensībām un būs nozīmīgs pārbaudījums Latvijai pirms 2017.gadā Jūrmalā paredzētā Eiropas čempionāta fināla.

Šmēdiņš pastāstīja, ka pretiniekiem par pagājušā gada turnīru palikušas dažādas atmiņas. "Itāļiem kā jau šī turnīra uzvarētājiem viennozīmīgi patika. Frančiem, kuri palika otrie, varbūt bija mazliet par aukstu. Tajā pašā laikā mēs viņiem parādījām bildes, kā Jūrmala izskatās, kad ir silts un saulains laiks. Tad viņiem uzreiz priekšstats mainījās. Mums jau bija tāpat - šogad aizbraucām uz Sočiem, kur bija lietus, bet pērn bija saule. Tie uzreiz ir divi dažādi turnīri. Ja laiks ir labs, turnīrs ir izdevies. Ja līst lietus, nevienam negribas spēlēt. Tādos gadījumos sajūtas nav tik pozitīvas kā labā laikā."

Visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās pērn 1.janvārī. Augustā gaidāmajai Olimpiādei 15 pāri kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā. Vēl piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā, vienu vietu saņēma pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet vēl viena pienāksies Olimpiādes mājiniekiem.

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajā rangā ieņem ceturto vietu, tādējādi praktiski jau ir nodrošināta ceļazīme uz Olimpiādi, savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža reitingā ierindojas 30.pozīcijā, bet, skaitot valstu kvotas, viņi atrodas 24.vietā.

Maija pašās beigās, noslēdzot olimpisko atlasi, notiks "Grand Slam" sērijas posms Maskavā.

Latvijas dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu arī Kontinentālajā kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi