Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spāņu dominance Eiropas kausā triatlona sprintā junioriem Mežaparkā

Svētdien, 8. augustā, otro gadu pēc kārtas Mežaparkā ar startu Ķīšezera krastā un finišu Mežaparka Lielajā estrādē norisinājās ikgadējais un prestižais Rīgas triatlons ar Eiropas kausu sprintā junioriem, esot pirmajam notikumam rekonstruētajā Mežaparka estrādē pēc tās nodošanas ekspluatācijā.

Gan junioriem, gan juniorēm uzvaras sprintā (750m peldēšana+20km riteņbraukšana+5km skriešana) svinēja Spānijas pārstāvji, iegūstot kopumā piecas no sešām godalgotajām vietām. Latvijas triatlonistiem Artūram Liepam un Darjai Beļevičai attiecīgi 30. un 16.vieta, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pateicoties Rīgas domes un LSFP atbalstam, jau devīto reizi mūsu galvaspilsētā tika organizēts Lielais Rīgas triatlons, bet otro gadu pēc kārtas tas tika aizvadīts ārpus galvaspilsētas centra – Mežaparkā. Juniori Eiropas kausā Lielā Rīgas triatlona ietvaros sacentās sesto gadu pēc kārtas. Junioru konkurencē piedalījās triatlonisti no 17 valstīm, tajā skaitā arī no Peru.

Junioru konkurencē puišiem, kur uz starta izgāja 34 dalībnieki, vienīgais mūsu pārstāvis Artūrs Liepa tika uzskatīts par pretendentu ne tikai uz godalgoto trijnieku, bet arī uzvaru. Taču vairākkārtējam valsts junioru čempionam un jūnijā Eiropas junioru kausā Ukrainā uzvaru izcīnījušajam latvietim svētdiena bija neveiksmīga diena. Pēc peldēšanas Artūrs bija septītais turpat pāris sekundes aiz pirmajiem sešiem, bet riteņbraukšanā nostiprinājās 7 sportistu grupiņā no 9.-16.vietai, no vadošajiem atpaliekot nepilnu minūti. Skriešanā mūsu pārstāvim klājās visgrūtāk, taču Liepa neizstājās un finišēja 30.vietā.

Junioriem pirmais no Ķīšezera ūdens iznāca ungārs Martons Kropko, kurš riteņbraukšanā kopā ar spāņiem Davidu Delkampo un Andresu Prieto, poli Marcinu Stangleviču, dāni Oliveru Sālbergu, francūzi Iljamu Kolēnu un čehu Filipu Tlamku veidoja pakaļdzenošo grupiņu līderim Sebastianam Vernersenam no Norvēģijas, kurš jau no paša sākuma otrajā disciplīnā sāka pakāpeniski attālināties no tuvākajiem konkurentiem. Uzsākot skriešanu, Vernersens bija iekrājis 20 sekunžu pārsvaru, kas skriešanā pēc pirmā apļa jeb 2,5km bija nedaudz sarucis. Lai arī norvēģa uzvara šķita tuva, tomēr viņu pēdējā puskilometrā apsteidza un pirmais finiša līnija šķērsoja Delkampo (57:14), iegūstot karjeras pirmo godalgoto vietu un nopelnot Spānijai pirmo uzvaru Eiropas junioru kausos Rīgā. Atpaliekot no uzvarētāja 12 sekundes, ar otro vietu maijā Polijā uzvarējušais Vernersens nopelnīja pirmo godalgu šāda līmeņa sacensībās mūsu galvaspilsētā. Tikai četras sekundes lielāko distances daļu vadībā esošajam norvēģim piekāpās trešās vietas ieguvējs Prieto, nopelnot savu pirmo godalgu.

Juniorēm pirmo reizi Rīgā notiekošajā Eiropas junioru kausā visu goda pjedestālu aizņēma vienas valsts pārstāves, par ko parūpējās Spānijas komandas dalībnieces. Iepriekšējos gados uz pjedestāla kāpa divas austrietes (2017.gads), divas britu sportistes (2018.gads), bet trīs no valsts vēl nebija pieredzēts. Spānietes Paula Delposo Boračero, Rakela Alzaga Criado un Paula Sančesa Garsija kopā ar nīderlandieti Sonju Dekoningu, krievieti Darju Firsovu un Peru sportisti Hannu Koagilu Pitu pēc peldēšanas riteņbraukšanā izveidoja līderu sešinieku, noturoties kopā līdz skriešanas sākumam. Skriešanā ātrāks solis bija spānietēm, pirmajai finišējot Delposo Boračero (1:04:34), desmit sekundes pēc tam otro vietu ieguvušajai Alzagai Kriado, bet trijnieku noslēgusī Sančesa Garsija – vēl pusminūti vēlāk. Visas trīs Spānijas jaunās triatlonistes pirmo reizi karjerā nopelnīja godalgotas vietas. Lielu darbu grupas priekšgalā riteņbraukšanā padarījusī holandiete Dekoninga ieņēma 4.vietu.

Atzīstami savu spēju robežās cīnījās šobrīd labākā mūsu juniore Darja Beļeviča, kura ar 11.vietu pērn bija visaugstāk no mūsējām. Beļeviča, kura nupat vēl cīnījās ar ceļgala traumu, peldēšanā ieņēma pēdējo - 17. vietu. Riteņbraukšanā viņa noķēra lietuvieti, kuru pēcāk apsteidza skriešanā, finišēdama 16.vietā (+10:17).

Rīgas triatlonā vecuma grupās, sākot no U9 un beidzot ar V70, kopumā startēja pāri par 150 dalībniekiem no visām Baltijas valstīm. Galvenajā sprinta distancē (750m peldēšana+20km riteņbraukšana+5km skriešana) visātrāk veica daudzkārtējais Latvijas čempions, rīdzinieks Andrejs Dmitrijevs (1:06:49), kurš pēdējos gadus bija piedalījies skriešanas sacensībās, bet triatlonā šovasar atgriezās pēc dažu gadu pārtraukuma. Otro gadu pēc kārtas otro vietu ieguva ādažnieks Arvis Grencbergs, kurš uzvarētājam zaudēja divas minūtes, bet 50 sekundes vēlāk kā trešais finišēja labākais juniors M19 grupā Francis Daniels Veģeris no Siguldas. Vēl labāko sešiniekā kopējā ieskaitē iekļuva mazsalacietis Oskars Vidovskis, kā arī divi daugavpilieši – labākais V40 grupā Viktors Žigarkovs un otrās vietas ieguvējs junioriem Armands Petaška. Tikmēr M50 un M60 grupās uzvaras izcīnīja attiecīgi Māris Liepa no Kalngales un carnikavietis Raimonds Garenčiks.

Sieviešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja Latvijas vicečempione un savulaik Eiropas junioru kausā pirmo vietu ieguvusī Daniela Leitāne (1:12:29), par piecām minūtēm apsteidzot pagājušās sezonas labāko mūsu juniori Kristiānu Maskavu, kura pirmo gadu startē pieaugušo grupā. Trešā kopējā ieskaitē bija labākā F40 grupas pārstāve Ieva Pūce.

                                                                                                                                       

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi