Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Uzvarai bija jāsasparojas

Augstāko goda pjedestāla pakāpienu neļāva ieņemt ārvalstu sportistiem. Abas dienas Eiropas kausa (EK) izcīņas sacensībās Siguldā triumfēja Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas. Sestdien divu braucienu summā uzvarēja Uģis Žaļims ar Intaru Dambi, svētdien – izlases līderis Oskars Melbārdis ar Jāni Strengu. 

Automašīnu rinda puskilometra garumā un līdzjutēji trases malā visās pieejamajās vietās nepārprotami liecināja par to, ka nedēļas nogalē Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiek īpašas sacensības. Pirmo reizi Latvijā sarīkotie Eiropas kausa izcīņas mači bobslejā un skeletonā patiešām pulcēja kuplu skatītāju skaitu, atbraukusi bija arī hūte jeb Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriani, un, lai gan dalībnieku skaits vīriešu bobslejā tikai ar vienu ekipāžu iesniedzās otrajā desmitā, par vietām uz pjedestāla izvērtās aizraujoša cīņa. 

"Sacensībām speciāli neesam gatavojušies, taču būs nepatīkami, ja finiša zonā neskanēs Latvijas himna," Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis treniņu plānus ir pakārtojis PK izcīņai, taču atzina, ka mājas trasē, startējot visiem vadošajiem mūsu pilotiem, nebūtu patīkami pjedestāla augstāko pakāpienu atstāt konkurentiem.

Jau treniņu braucienu rezultāti parādīja, ka ļoti nopietns pretendents uz uzvaru ir krievs Maksims Andrijanovs, kuram šoruden Siguldā ir vairāk braucienu nekā mūsējiem un kuram ar padomu palīdz Krievijas izlasē strādājošais Jānis Miņins. Sestdienas sacensību pirmajā braucienā Andrijanovs arī izmeta izaicinājuma cimdu, uzrādot otru labāko laiku un tikai 0,07 sekundes atpaliekot no Melbārža divnieka. Atrisinājums otrajā braucienā bija negaidīts. Par uzvarētājiem kļuva Uģa Žaļima un Intara Dambja divnieks, otrajā pozīcijā palika Andrijanovs, bet Soču olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Oskars Melbārdis ar stūmēju Matīsu Mikni atkrita uz trešo vietu. Pirms pirmās virāžas Melbārža divnieks atsitās pret apmali, zaudējot cerības uz uzvaru.  

"Biju dzirdējis ieteikumus, ka startā vajag skriet tālāk, bet redz, kas sanāca," Melbārdim pašam gan nevajadzēja sevi šaustīt. Pārcentās stūmējs Matīss Miknis, kurš aizskrēja pārāk tālu. Melbārža pamatstūmējs Daumants Dreiškens Dienai atzina, ka jūt hroniska savainojuma sekas, tāpēc gulsies uz operācijas galda, tiklīdz sezona būs galā. Izaugums Ahilleja kauliņā būšot jānoslīpē. 

Uģis Žaļims pauda gandarījumu par uzvaru, jo Siguldas trase esot viena no sarežģītākajām. To apliecināja arī treneris Prūsis. Tikai bīstamā Altenberga esot grūtāk izbraucama. "Pirmajā treniņā man nebija viegli pierast pie Siguldas apstākļiem, jo bija tik spēcīgi lauzieni, ka ieplīsa pat ķiveres aizsargstikls. Sacensībās abi braucieni bija labi," norādīja Žaļims.  

Ārpus labāko trijnieka palikušais Oskars Ķibermanis atzina, ka pārāk daudz zaudējis jau starta posmā. "Ieskrējiens 4,90 sekundes nekam neder. Pēc treniņiem svaru zālē Mežaparkā man kājas bija tik smagas, ka tikai ar grūtībām varēju pietupties." 

Svētdien Latvijas ekipāžas jau bija nopietnāk noskaņojušās sacensībām. Andrijanovs abos braucienos tika atstāts ārpus trijnieka un divu braucienu summā uzvarētājam Melbārdim zaudēja daudz – 0,66 sekundes. Oskars Ķibermanis ar savu pamatstūmēju Vairi Leibomu summā tikai 0,12 sekundes atpalika no Melbārža divnieka, savukārt otrajā braucienā absolūti labāko laiku uzrādīja Žaļims, kurš šoreiz startēja kopā ar Jāni Jansonu (summā +0,19).

Visu Māra Zemberga rakstu Uzvarai bija jāsasparojas lasiet pirmdienas, 21. decembra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi