Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vasiļevskis kārtējo reizi nesasniedz finālu augstākā ranga sacensībās

Pasaules vieglatlētikas čempionāta sestajā dienā Maskavā startēja tikai viens Latvijas vieglatlēts - šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās finālu tomēr nespēja sasniegt Vadims Vasiļevskis, savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidot 79,68 metrus tālu. Pasaules čempionātā Vasiļevskim 15.vieta 33 sportistu konkurencē.

Pirmajā mēģinājumā V.Vasiļevskis šķēpu raidīja 79,09 m attālumā, otrajā tikai 77,59 metri, bet izšķirošajā raidījumā Latvijas sportistam 79,68 metri. Vieta finālā palikusi nesasniegta arī piektajās lielajās sacensībās pēc kārtas - šoreiz bija jāmet vismaz par pusmetru tālāk.

Vietu finālā būtu nodrošinājis 80,19 m tāls metiens - igaunis Risto Mātass ar 80,18 m uzrādīja 12.rezultātu. Labāko rezultātu kvalifikācijā uzrādīja titulētais soms Tero Pitkemaki - 84,39 metri. Kvalifikācijas barjeru pārvarēt nebija lemts pašreizējam olimpiskajam čempionam Kešornam Volkotam, kurš labākajā mēģinājumā sasniedza vien 78,78 metrus.

Latvijas rekordists (90,73 m) Vasiļevskis šosezon labākajā mēģinājumā sasniedzis 82,79 metrus. Lai gan neviens Latvijas šķēpmetējs pasaules čempionāta A normatīvu neizpildīja, iekšējā atlasē priekšroka tika dota pieredzējušajam Atēnu olimpisko spēļu vicečempionam, kurš Maskavā solīja labus rezultātus.

Pēdējos gados lielajās sacensībās Vadimam nav sekmējies. Finālā viņš neiekļuva ne 2010. un 2012.gada Eiropas čempionātos, ne iepriekšējā pasaules čempionātā Dienvidkorejā, un arī Londonas Olimpiādē Vasiļevskis palika tālu no iespējas mest finālā. Pēc Londonas sportists paziņoja, ka beidz karjeru, tomēr vēlāk pārdomāja un pameta tikai Valentīna Eidukas treniņgrupu, uzsākot individuālu gatavošanos. Iepriekš viņš pasaules čempionātos divreiz (2007, 2009) sasniedzis augsto 4.vietu.

Zīmīgi, ka pirms starta Maskavā Vasiļevskis tomēr bija nolēmis uzklausīt ilggadējās treneres padomus, laikrakstam Diena pastāstīja Latvijas delegācijas vadītāja Ieva Zunda. Kvalifikācijas sacensību laikā Eiduka atradās tribīnēs. Eidukas komentārs pēc V.Vasiļevska starta.

Pirms diviem gadiem Degu (Dienvidkoreja) par pasaules čempionu šķēpmešanā nedaudz negaidīti kļuva vācietis Matiass de Zordo (86,27), kuram sekoja titulētais norvēģis Andreass Tordkildsens (84.78) un kubietis Giljermo Martinezs (84.30). Sudraba un bronzas medaļnieki ierindā ir arī Maskavā, bet de Zordo pēdējās sezonās vairs nav spējis pietuvoties saviem kādreizējiem rezultātiem. 

Vēl šodien Maskavā tiks sadalīti medaļu komplekti augstlēkšanā, 3000 m kavēkļu skrējienā un 400 m barjerotajā distancē vīriem, bet dāmas godalgas dalīs trīssoļlēkšanā, 1500 metru distancē un 400 m barjerskrējienā. 

Bez Vasiļevska vēl starts Maskavā priekšā tikai abām Latvijas šķēpmetējām - Madara Palameika un Līna Mūze cīņu par vietu finālā sāks piektdien. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi