Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vilde Latvijas volejbola izlasi favorītiem nepieskaita

Latvijas vīriešu volejbola izlase nav pieskaitāma nedēļas nogalē Rīgā paredzētā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra favorītiem, taču komanda ir apņēmusies cīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā, ceturtdien žurnālistiem teica valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.Par kvalifikācijas grupas labākajām komandām Vilde uzskata Grieķiju un Somiju, bet Lielbritānijas izlase viņam ir mazāk zināma.

Grieķija un Somija ir augsta līmeņa Eiropas komandas, kas spēlējušas pasaules līgā un EČ finālturnīros, tādēļ tās uzskatāmas par favorītēm, sprieda Vilde. Viņš gan solīja, ka arī Latvijas izlase centīsies parādīt labāko spēli un pretendēs uz vietu nākamajā kārtā."Piedaloties kvalifikācijā, visiem mērķis ir viens - iekļūt nākamajā kārtā," sprieda Vilde. "Pretinieki ir cienījami, un viegli nebūs nevienā spēlē," viņš teica.Visi Vildes rīcībā esošie 12 spēlētāji ir veseli un optimālā formā gatavi cīnīties. Par nelielu Latvijas priekšrocību Vilde uzskata iespēju komandai kopš nedēļas sākuma trenēties "Arēnā Rīga", kur notiks turnīra spēles. Vilde sagaida, ka mājās spēlētājiem būs lielāks psiholoģiskais spiediens, taču komanda, neraugoties uz dažu līderu trūkumu, grib parādīt labu spēli.Latvijas izlasei kvalifikācijā nevarēs palīdzēt pēc traumas atlabstošais Gundars Celitāns, kā arī Jānis Pēda, kurš izmantoja uzaicinājumu piedalīties finansiāli ļoti pievilcīgā turnīrā kādā no Tuvo Ausrumu valstīm.Rīgā notiks pirmais no diviem kvalifikācijas turnīriem, kuru summā noteiks Latvijas, Grieķijas, Somijas un Lielbritānijas nākotni 2011.gada Eiropas čempionātā. Pēc otrā turnīra maija beigās Grieķijā grupas uzvarētāji kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvēji cīņu turpinās izslēgšanas pāru cīņās.Latvijas izlase turnīru "Arēnā Rīga" sāks piektdien plkst.19.30 ar spēli pret Lielbritāniju. Sestdien mājiniekus gaidīs spēle pret Grieķiju, bet svētdien - pret Somijas volejbolistiem.Par favorītiem uzskatīto Somijas un Grieķijas izlašu treneri par izredzēm Rīgā sprieda ļoti atturīgi, sakot, ka viņu vadītās komandas sarežģītā sezonas kalendāra dēļ ir tikko sanākušas kopā un vēl nav bijis laika pat tās iepazīt. Saspēle abās komandās jau tikšot apgūta turnīra gaitā."Grūti runāt par pretiniekiem, kad vēl neko nezini par savu komandu," teica Somijas valstsvienības galvenais treneris Mauro Beruto. Savukārt Grieķijas izlases galvenais treneris Gordons Meiforts piebilda, ka pirms turnīra sākuma viņam nav nojausmas, kas tajā gaidāms. Uz lieliem panākumiem Rīgā necer Lielbritānijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Brokings, jo viņa vadītajai komandai jau kvalificēšanās turnīram Rīgā ir svarīgs panākums.Ar sadzīves un treniņu apstākļiem nevienai komandai Rīgā problēmu neesot.2011.gada EČ finālturnīrā vieta ir garantēja jau septiņām valstsvienībām - Čehijai, Austrijai, Polijai, Francijai, Bulgārijai, Krievijai un Serbijai. Septiņniekam pievienosies sešu kvalifikācijas grupu uzvarētāji un vēl trīs valstsvienības, kas uzvarēs izslēgšanas pāros.

x x x

Latvijas valstsvienības sastāvs EČ kvalifikācijā


Armands Celitāns ("Lāse-R/Rīga"), Hermans Egleskalns ("Perungan Pojat", Somija), Lauris Iecelnieks (Famagustas "Anorthosis", Kipra), Viktors Koržeņevičs (Unicaja Almeria", Spānija), Agris Leitis (Pērnavas VK, Igaunija), Ansis Medenis ("Volei Futuro", Brazīlija), Deniss Petrovs (Tallinas "Selver", Igaunija), Romāns Saušs ("Biolars-Olaine/Ozolnieki"), Toms Šmēdiņš ("Etta RY", Somija), Austris Štāls (Tallinas "Selver", Somija), Andrejs Zavorotnijs ("Ason Vlley", Francija), Andrejs Baburovs ("Daneshgah", Irāna)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi