Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zembergs no Rio: Sagaida viesmīlīgi, ar rindām

Pēdējie priekšdarbi vēl rit pilnā sparā. Tāds ir pirmais iespaids par 2016. gada olimpisko spēļu mājvietu Riodežaneiro.

Pa atšķirīgiem maršrutiem Latvijas sportisti, treneri un mediju pārstāvji otrdien ceļoja uz Rio, taču galamērķi abas mini grupiņas sasniedza vienlaikus - trešdien pulksten piecos no rīta.

Līdz pasu kontrolei vienu stundu bija jāizstāv pārsimts metru garā rindā, bet ar to stāvēšana rindā nebeidzās. Līkloču dzīvā virtene izveidojās pie akreditācijas galda, kāds laiciņš bija jāpagaida, kamēr piebrauca mediju autobuss, un kopējais laiks no izkāpšanas Rio līdz istabiņas durvju atvēršanai mediju ciematiņā Barra bija četras stundas.

Izteikta kontrastu pilsēta mākoņainajā dienā pavērās pa autobusa logu ceļā no Galeao starptautiskās lidostas līdz mediju ciematam. Pussabrukušas mājas bez jumtiem mijās ar modernām augstceltnēm. Pabraucām garām arī olimpiskajam ciematam, kur vienā no augstceltnēm astotā un devītā stāva augstumā uz balkona plīvoja Latvijas karogi. Tā ir viena no olimpiskā ciematiņa iezīmēm, ka katras valsts pārstāvji ar nacionālajiem karogiem norāda savu atrašanās vietu. Kad visi ir sabraukuši, tad ciematiņa mājas parasti ir krāsainas no apakšas līdz augšai. Pa ielām varēja redzēt braucam arī armijas mašīnas, kurās izslējies pilnā augumā ar automātu plecā stāvēja zaldāts un rūpīgi vēroja apkārtni.

Mediju ciematiņa uzņemšanas telpā visus laipni sagaidīja, taču lika uzgaidīt, jo notika vēl pēdējie istabiņu uzkopšanas darbi. Stāvu gaiteņos rosījās strādnieki ar špakteļa lāpstiņām rokās, bet vannas istabā pakaramie pie sienas vēl nebija pielikti. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi