Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zembergs par Ikaunieces-Admidiņas un trenera Austrupa šķiršanos: Vēlreiz nomērīt

Tieši tā! - apstiprinoša īsziņa pienāca no trenera Anda Austrupa, kad viņam vaicāju par pirmdienas šokējošo ziņu Latvijas olimpiskajā komandā. Proti, ka Austrupa un viņa audzēknes Lauras Ikaunieces-Admidiņas ceļi šķiroties.

Andis apstiprināja, ka iniciatīva nāk no viņa puses. "Mans trauks ir pilns. Tā ir mana problēma!" arī tā rakstīja treneris. Šis ir tas gadījums, kad cilvēka no malas psiholoģiskais atbalsts vairāk ir nepieciešams trenerim, nevis sportistam. Jau tūlīt pēc sacensībām, izvērtējot Lauras divu dienu sniegumu, Austrups aizskāra arī interneta komentāru tēmu. Andis vērsās pie sabiedrības, lai tā būtu iecietīgāka un saprotošāka. Acīmredzot "Austrupa trauku" visvairāk piepildīja anonīmie komentētāji, jo sarakstē ar Andi bija arī tāda frāze: "Treneri un politiķi ir nīstamākie Latvijas cilvēki!" Demokrātijas apstākļos aizliegt izteikties nevienam nevar liegt, taču šis Latvijas sportā varētu būt pirmais gadījums, kad aizskarošie teksti nospēlē būtisku lomu Latvijas augstākā līmeņa sportistes un viņas trenera sadarbības pārtraukšanā. Vārdu nenosaukšu, bet vēl viens Latvijā zināms augsta līmeņa treneris pēdējā gada laikā neformālās sarunās ir izteicis sašutumu par komentāros rakstīto. Un šķiet, ka gandrīz ikvienam, kurš darbojas publiskajā telpā, nācies pārdzīvot aizvainojuma brīžus. Labākā situācijā ir tie, kuriem "biezāka āda".

Protams, ka gribētos interneta vidē vairāk iecietības, taču uz uzlabojumiem šajā jomā vismaz tuvākajā laikā laikam naivi cerēt. Tāpēc jāvēršas pie otras puses. Ieteiktu treneriem un sportistiem vispirms pašiem pārcilāt atmiņā padarītos darbos. Ja strādāts pēc labākās sirdsapziņas, tad apkārtējo runas un rakstus pieņemt zināšanai, bet nekādā gadījumā pēc tiem nevadīties būtisku lēmumu pieņemšanā.

Andi, tik tiešām, papļauj mājās zāli - kā solījies to darīt, kad Rio septiņcīņas sacensības bija beigušās, un atceries teicienu, ka labāk septiņreiz nomērīt un tikai tad griezt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi