Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Zembergs: Prioritāte, rēķini un izdevīgums

Publicitātes sacensībā olimpisko spēļu pirmajā nedēļā Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone ir pārspējis visus olimpiešus. Pones atrašanās Rio, bet peldētājas Aļonas Ribakovas trenera Germana Jakubovska atstāšana mājās radījusi pamatīgus viļņus Rio un Latvijā.

Par prioritātēm. Pone savā skaidrojumā pārmetuma akmeņus sviež Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) dārziņā, skaidri norādot, ka LPF dalībnieku sarakstu iesniegusi prioritārā secībā atbilstoši delegātu uzdevumiem un veicamajām aktivitātēm olimpisko spēļu laikā. Tātad treneris ir bijis sarakstā aiz federācijas prezidenta: «Ņemot vērā sportistes iespējas cīnīties par iekļūšanu pusfinālā, šī trenera atrašanās galīgi nebija prioritāra un būtiska.»

Par personiskajiem rēķiniem. Pone neslēpj, ka Jakubovskis ir slikti rīkojies, sūtot sūdzību uz Starptautisko Ūdens sporta federāciju, aicinot uz 2012. gada olimpiādi nesūtīt nevienu Latvijas peldētāju. Toreiz LPF iekļaušanai olimpiskajā delegācijā rekomendēja Gabrielu Ņikitinu, nevis labāku rezultātu uzrādījušo Ribakovu. Puslīdz skaidrs, ka Jakubovska atstāšana mājās ir atbildes sitiens. Jo vairāk tāpēc, ka LOK piedāvāja Ponem ātrāk atgriezties Latvijā, lai uz peldētāju starta varētu ierasties Jakubovskis. Pone nepiekrita.

Savdabīga un ar zemtektiem šajā situācijā ir LOK amatpersonu nostāja. Pašreizējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis nosodīja Pones rīcību, izsakoties, ka Peldēšanas federācijas prezidents rīkojies neētiski. Tikmēr LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sliecas aizstāvēt peldēšanas priekšstāvi, sakot, ka, pēc viņa novērojumiem, Pone olimpisko spēļu laikā nopietni strādājis, tiekoties ar ietekmīgām peldēšanas amatpersonām. Latvijas delegācijā neviens cits ar šādiem novērojumiem nav padalījies. Kāpēc to ir darījis tieši Tikmers? 30. septembrī būs LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesija, ievēlot LOK vadību nākamajai četrgadei. Runā, ka uz prezidenta amatu mērķējot Tikmers. Ja reiz tā, tad katra balss var būt svarīga. Arī peldētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi