Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Chelsea par premjerlīgas rekordsummu no Benfica iegādājas Pasaules kausa ieguvēju Fernandesu

Anglijas futbola klubs Londonas Chelsea par premjerlīgas rekordsummu - 121 miljonu eiro - no Portugāles vienības Lisabonas Benfica iegādājās argentīniešu pussargu Enso Fernandesu.

22 gadus vecais Fernandess ar Argentīnas izlasi kļuva par 2022.gada Pasaules kausa ieguvēju un tika atzīts par turnīra labāko jauno spēlētāju.

Līdzšinējais premjerlīgas transfēru rekords bija 100 miljoni britu mārciņu, ko Mančestras "City" 2021.gadā samaksāja Birmingemas "Aston Villa" par Džeku Grīlišu, taču nu šis rekords pieder "Chelsea" - 106,8 miljoni mārciņu jeb 121 miljons eiro.

Fernandess ir astotais "Chelsea" pastiprinājums ziemas transfēru periodā - pirms tam komandu papildināja arī Mihailo Mudriks, Bunuā Badjašils, Noni Madueke, Dāvids Fofana, Andrejs Santušs un Malo Gusto, kā arī uz īri paņemtais Žuau Fēlikss.

Tiek ziņots, ka līgums ar pussargu noslēgts uz astoņiem ar pusi gadiem.

Fernandess savu karjeru uzsāka Buenosairesas "River Plate" kluba rindās, no kura par 10+8 miljoniem eiro pirms šīs sezonas pārcēlās uz "Benfica".

Lisabonas kluba rindās argentīnietis, kuram 22 gadi palika pirms divām nedēļām, šosezon Portugāles čempionātā 17 spēlēs guva vienus vārtus, bet visos turnīros kopumā 29 mačos izcēlās ar četriem precīziem raidījumiem.

"Chelsea" premjerlīgas kopvērtējumā ar 29 punktiem 20 spēlēs ieņem vien desmito pozīciju, no līdervienības Londonas "Arsenal" atpaliekot par 21 punktu. Savukārt no ceturtās vietas, kas ļautu kvalificēties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgai "Chelsea" atpaliek desmit punktus.

Argentīnas izlasē Fernandess debitēja pagājušajā gadā un kopumā desmit mačos guvis vienus vārtus, ar precīzu raidījumu izceļoties Pasaules kausa izcīņas spēlē pret Meksiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi