Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Metta/LU futbolisti uzvar čempionus un kliedē Liepājas izredzes aizstāvēt čempionu titulu

"Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē savā laukumā ar 3:1 (0:0) pārspēja "Liepāju", oficiāli kliedējot šīs vienības izredzes aizstāvēt valsts čempionu godu.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, bet mača rezultāts tika atklāts 57.minūtē, kad to paveica Eduards Emsis. Tiesa, liepājniekiem izlīdzinājuma panākšanai bija nepieciešamas tikai septiņas minūtes, kad bumbu mājinieku vārtos raidīja Marks Kurtišs.

Tie gan bija vienīgie viesu vārti šajā mačā, jo 68.minūtē "Metta"/LU vienību no jauna vadībā izvirzīja nigērietis Usmans Abass. Punkts šim mačam tika pielikts divas minūtes pirms pamatlaika beigām, jo trešo bumbu liepājnieku vārtos raidīja cits nigērietis Adamu Abdullahi.

Īsi pirms spēles beigām "Liepāja" palika arī mazākumā, jo sarkano kartīti saņēma aizsargs Oskars Kļava.

Zaudējot punktus arī šajā mačā, liepājnieki oficiāli nolikuši valsts čempionu pilnvaras, jo konkurentus panākt vairs nav iespējams.

Abām komandām iepriekšējā spēļu kārta, kura vēl notika pirms izlašu pārtraukuma, izvērtās neveiksmīga, jo "Liepāja" mājās ar 1:3 zaudēja savai sīvākajai konkurentei "Jelgavai", bet "Metta"/LU viesos ar 1:2 atzina "Riga" pārākumu, ar kuru tā cīnās par sesto vietu turnīra tabulā.

Šosezon abas komandas savā starpā ir tikās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajos divos mačos aprīlī un jūnijā attiecīgi ar 2:0 un 3:0 uzvarēja "Liepāja", taču augustā valsts čempioni saņēma "aukstu dušu", jo savā laukumā kapitulēja ar 2:3. "Metta"/LU uzvaras vārtus iesita kompensācijas laika otrajā minūtē, kad izcēlās Roberts Uldriķis.

Virslīgas 25.kārtas pārējās spēles tiks aizvadītas svētdien. Kārtas centrālajā spēlē "Jelgava" savā laukumā tiksies ar Jūrmalas "Spartaku". Tikmēr vicelīdere "Ventspils" viesosies pie pastarītes "Daugavpils", bet Rīgas klubu derbijā RFS uzņems "Riga" futbolistus, abām komandām aizvadot svarīgu maču cīņā par piekto vietu.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 49 punkti 24 mačos, par diviem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par septiņiem "Jelgavu", kam gan ir spēle rezervē. Tikmēr "Liepāja" ar 38 punktiem 25 spēlēs ir drošā ceturtajā vietā, bet no trešās pozīcijas atpaliek par četriem punktiem.

RFS ar 30 punktiem ir piektā, bet tai ar 25 punktiem seko 23 mačus aizvadījusī "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 24 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils", kurai vairs ir minimālas cerības uz vietas saglabāšanu virslīgā.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils". "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi