Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Super Nova futbolisti pārsteidzoši pārspēj RFS un saasina cīņu turnīra tabulas lejasgalā

Optibet Latvijas futbola virslīgas līdzšinējās sezonas pastarīte Salaspils Super Nova svētdien svinēja pārsteidzošu uzvaru 24.kārtas spēlē un saasināja cīņu turnīra tabulas lejasgalā.

"Super Nova" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1) uzvarēja RFS, kas aizvadīja pirmo spēli savā jaunajā laukumā "LNK Sporta parkā".

Pēc šī mača "Super Nova" panāca "Metta" un Jūrmalas "Spartaka" komandas, visām trim vienībām ar 14 punktiem aizņemot pēdējās trīs vietas.

Kā pirmie šajā mačā vārtus guva "Super Nova" futbolisti. Mača 20.minūtē pēc centrējuma soda laukumā bumbu vārtos raidīja Roberts Zelmanis. RFS centieni atspēlēties vainagojās panākumiem pirmā puslaika pēdējā minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Kevins Frīzenbihlers.

Spēles 50.minūtē salaspilieši atgriezās vadībā. Pēc Marko Regžas piespēles viens pret Pāvelu Šteinboru izskrēja Eduards Višņakovs, kurš raidīja bumbu rīdzinieku vārtos. Puslaika vidū, 68.minūtē, Ričards Rullis ar teicamu piespēli atrada brīvajā zonā Višņakovu, kurš vēlreiz raidīja bumbu vārtos - 3:1.

Lielu artavu salaspiliešu uzvarā deva vārtsargs Kristaps Zommers, kurš vairākās epizodēs glāba viesus no zaudētiem vārtiem. Otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē ar to gan nebija gana, jo viņa atvairīto bumbu vārtos ieraidīja Deniss Rakels, kurš panāca 2:3.

Citā spēlē starp divām pirmā piecinieka komandām "Liepāja" mājās ar 1:0 (1:0) uzveica "Audu".

Liepājniekus 23.minūtē vadībā izvirzīja sezonas veiksmīgu nogriezni aizvadošais Dodo, kurš saņēma piespēli no Lukasa Vilelas un netraucēts aizskrēja pret Fabrisu Ondoā, pārspējot kamerūniešu vārtsargu.

Spēles noslēgumā Daniils Ulimbaševs ar ļoti rupju izklupienu notrieca "Liepājas" kapteini Robertu Savaļnieku. Turpinājumā viņš saņēma sarkano kartīti un iesaistījās konfliktā ar Alekseju Grjaznovu, kuru parāva aiz kakla, tādējādi, visticamāk, saņems vairāk kā vienas spēles diskvalifikāciju. Grjaznovs saņēma otro dzelteno kartīti mačā un arī tika noraidīts.

Grjaznovs gan nespēja pamest stadionu paša spēkiem un pēc neilgas pauzes tika aizgādāts uz ātrās palīdzības nestuvēm. 

Jau ziņots, ka pirms tam "Riga" divu galvaspilsētas komandu duelī savā laukumā ar 3:2 uzveica "Metta" futbolistus. Sestdien "Valmiera" savā laukumā sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" komandu - 6:1.

Kārtas pēdējā spēlē pirmdien Jūrmalā notiks vietējā "Spartaka" mačs ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī ar 60 punktiem 24 spēlēs ir "Valmiera", RFS ar 52 punktiem 23 cīņās ieņem otro vietu, bet trešā ar 50 punktiem 23 mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 47 punktiem 23 spēlēs, 24 spēlēs "Auda" ir 38 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti 22 mačos, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 24 dueļos. 14 punkti 22 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" komandai, kā arī 24 spēles aizvadījušo "Metta" un "Super Nova" kontos.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi