Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmiera Sanmarīno svin uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā

Latvijas čempionvienība futbolā Valmiera otrdien izbraukumā svinēja pārliecinošu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē.

"Valmiera" sagrāva mājiniekus "Tre Penne" ar 3:0 (1:0), svinot kluba vēsturē pirmo uzvaru Eiropas kausos.

Divus vārtus "Valmieras" labā guva Kamilo Mena, vienus - Aliuns Ndojs.

Jau kopš pirmajām minūtēm aktīvāki bija valmierieši, taču īpaši bīstamu momentu pie mājinieku vārtiem nebija.

29.minūtē spēlē pirmo dzelteno kartīti nopelnīja mājinieks Imre Badalasi, kurš Latvijas kluba laukuma pusē ar neatļautu paņēmienu apturēja Ivanu Želizko.

33.minūtē valmieriešu aktivitāti izpaudās rezultātā, vārtus gūstot Menam.

38.minūtē dzelteno kartīti par pārkāpumu pret Rikardo Pjeri nopelnīja "Valmieras" uzbrucējs Gustāvu Silva, bet pats brazīlietis jau minūti vēlāk izgādāja "dzelteno plāksteri" mājinieku aizsargam Paolo Vandi.

Otrā puslaika sākumā valmierieši ātri panāca 3:0. Jau pēc spēlētas pusotras minūtes pēc Želizko izpildītā stūra sitiena bumbu vārtos raidīja Ndojs, bet 54.minūtē pēc ilgstoša uzbrukuma Sanmarīno kluba soda laukumā bumba nonāca pie Menas, kurš to raidīja vārtu labajā apakšējā stūrī.

Bīstami momenti regulāri tika veidoti "Tre Penne" komandas soda laukumā, taču vārti palika neieņemti.

Puslaika vidū nomainīts tika Ndojs, Maksims Toniševs un Silva, bet piecas minūtes pirms spēles beigām Valmieras klubs veica vēl divas maiņas, malā dodoties arī Menam.

Piecas maiņas otrajā puslaikā veica arī mājinieki, bet rezultāts vairs nemainījās.

Atbildes spēle Valmierā notiks 1.augustā.

Kvalifikācijas trešajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Andoras "Atletic Club d'Escaldes" vai "Partizani" no Albānijas. Pirmajā cīņā otrdien viesos ar 1:0 pārāka bija Albānijas komanda.

"Valmiera" Eirokausos spēlē ceturto reizi, taču šosezon pirmo reizi startēja Čempionu līgas kvalifikācijā, pirmās kārtas duelī divu maču summā ar 2:4 zaudējot Ļubļanas "Olimpija".

Pagājušajā sezonā valmierieši sacentās Konferences līgas kvalifikācijā, kuras otrajā kārtā ar 2:5 piekāpās Ziemeļmaķedonijas klubam Skopjes "Škendija", bet 2021.gadā sacensības beidza pēc Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas cīņām.

Sanmarīno komanda, kas vietējā čempionātā uzvarējusi piecas reizes, Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi duelī ar Islandes klubu Koupavoguras "Breidablik".

Sanmarīno klubs 11.reizi spēlē Eiropas kausos, zaudējot visos līdzšinējos 12 dueļos. Iepriekšējā sezonā "Tre Penne" Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:8 zaudēja Bosnijas un Hercegovinas klubam Tuzlas "City".

Ne "Valmiera" ar Sanmarīno klubiem, ne "Tre Penne" ar Latvijas vienībām līdz šim nebija spēlējusi.

Valmierieši pēdējās četrās spēlēs bija piedzīvojuši trīs zaudējumus, tai skaitā divus ar vienādu rezultātu 1:2 pret "Olimpija". Pa vidu abām spēlēm Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 izdevās apspēlēt virslīgas pastarīti Salaspils "Super Nova", bet pēdējā Latvijas čempionāta spēlē savā laukumā ar 0:1 nācās zaudēt "Daugavpilij".

Pagājušā gada Sanmarīno čempione valsts čempionātu pabeidza jau aprīļa beigās, par punktu apsteidzot Serravalles "Cosmos".

Astoņi otrās kārtas pāru uzvarētāji iekļūs Konferences kausa Čempionu zara trešajā kārtā, kur bez spēlēm jau iekļuvusi Tallinas "Flora" un Gibraltāra vienība "Lincoln Red Imps", bet zaudētājiem sacensības būs beigušās.

RFS otrās kārtas pirmajā mačā trešdien Jūrmalā tiksies ar Azerbaidžānas Masaziras "Sabah", "Riga" ceturtdien viesos spēkosies ar "Kecskemeti" no Ungārijas, bet Latvijas kausa ieguvēja "Auda" savā laukumā spēlēs ar Slovākijas vienību Trnavas "Spartak".

Sacensību fināls notiks 2024.gada 29.maijā Atēnās.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi