Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Attaisno statusu

Mančestras City un Madrides Real iekļūst UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

Pārsteigumi izpalika futbola Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlēs. Vistuvāk mazam brīnumam bija Dortmundes Borussia, kas nebija tālu no uzvaras pret krietni bagātāko Mančestras City.

Pepa Gvardiolas vadītais City uzskatāms par turnīra galveno favorītu. Šīs cerības izdevies daļēji attaisnot, aizcīnoties līdz pusfinālam, kas ir atkārtots kluba rekords. Iepriekšējos trīs gados Anglijas premjerlīgas grands Čempionu līgā izstājās ceturtdaļfinālā. Pusfinālu klubs vienīgo reizi sasniedza 2015./16. gada sezonā un divu spēļu summā ar 0:1 piekāpās Madrides Real. Tagad šis panākums atkārtots, trešdienas vakarā ar 2:1 pieveicot Dortmundes Borussia. Divu spēļu summā City uzvarēja 4:2, tomēr nācās panervozēt. Dortmundi vadībā izvirzīja 17 gadu un 289 dienas vecais angļu pussargs Džūds Belingems. Viņš kļuva par otro visu laiku jaunāko vārtu guvēju Čempionu līgas izslēgšanas spēļu vēsturē. 2008. gadā Barcelona sastāvā vārtus pret Gelzenkirhenes Schalke 04 guva Bojans Krkičs, kurš tobrīd bija par 72 dienām jaunāks. Ja rezultāts paliktu 1:0 Borussia labā, vācu klubs iekļūtu pusfinālā, tomēr City metās uz priekšu un atbildēja ar diviem vārtiem. Pusfinālā bagātajam angļu klubam pretī stāsies Parīzes Saint-Germain. Daudzi šo gaidāmo dueli nodēvējuši par naftas derbiju, jo abu klubu īpašnieki nāk no Tuvo Austrumu valstīm, kas kļuva bagātas, pateicoties naftai. "Pašlaik negribu veltīt pat sekundi, lai domātu par PSG. Gribu nosvinēt. Tā ir tikai otrā reize pusfinālā. Ja nerakstām jaunu vēsturi, tad sākam to būvēt," pēc panākuma sajūsmā bija City treneris Peps Gvardiola

Cīņa par titulu beigusies Liverpool, kas mājās nospēlēja bezvārtu neizšķirtu pret Madrides Real. Divu spēļu summā ar 3:1 triumfēja Spānijas grands, kas pusfinālā spēkosies ar Londonas Chelsea. Real atbildes mačā centās "sēdēt" aizsardzībā, kas lieliski pildīja savas funkcijas, bet vārtos vairākas reizes glāba Tibo Kurtuā. Lai gan Real nācās iztikt bez vairākiem vadošajiem aizsargiem, Liverpool jaudīgais uzbrukums ar Mohamedu Salāhu, Robertu Firminu un Sadio Manē nespēja pārspēt Kurtuā, izdarot pa beļģu vārtsarga cietoksni 15 sitienu.

Pusfināla pirmās spēles notiks 27. un 28. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi