Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FK Ventspils apstiprina sastāva papildināšanu ar U-17 Pasaules kausa ieguvēju Abdulahi

Latvijas futbola virslīgas pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvējas Ventspils komandas sastāvu oficiāli papildinājis nigērietis Alfa Abdulahi, kurš 2013.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā.

Par Abdulahi pievienošanos Ventspils komandai otrdien vēstīja Latvijas Futbola federācija (LFF), taču trešdien to oficiāli paziņoja Kurzemes pilsētas kluba vadība.

Abdulahi, kurš līdz šim pārstāvējis savas dzimtenes komandu Lagosas Gidi, līdzšinējās karjeras lielāko panākumu guva 2013.gadā, kad bija Nigērijas jaunatnes izlasē, kas triumfēja U-17 Pasaules kausa turnīrā.

Finālturnīrā, kas risinājās 2013.gada oktobrī un novembrī, Abdulahi devās laukumā arī finālmačā, kurā Nigērija ar 3:0 apspēlēja Meksiku. Toreiz pussargs Abdulahi nospēlēja 80 minūtes. Turnīrā visos septiņos mačos futbolists devās sākumsastāvā, nospēlējot 600 minūtes no 630 iespējamām.

"Kad uz tavu komandu atnāk pasaules čempions, piekritīsiet, grūti būt neapmierinātam. Visam Latvijas futbolam tas ir nopietns notikums. Abdulahi ir talantīgs un ļoti perspektīvs spēlētājs, tik jaunā vecumā viņu atšķir augsta spēles disciplīna, tehnika, laukuma pārredzēšana, fiziskās dotības. Viņš savos 19 gados spēlē kā pieredzējis futbolists," paziņojumā citēts Ventspils komandas galvenais treneris Pols Ešvorts.

"Iepriekš ar Alfu neesmu strādājis, bet, protams, zināju viņu pietiekami labi. Pie manis spēlēja divi viņa partneri no Nigērijas U-17 izlases, tādēļ informācijas par Alfu netrūka. Savas iespējas viņš jau demonstrējis Ventspils pārbaudes mačos, piemēram, Ziemas kausa laikā. Alfa bija lielisks, gāja pamatsastāvā ne tādēļ, ka bija pārbaudē, bet tādēļ, ka uzvarēja konkurencē," pastāstīja treneris. "Esmu pārliecināts, ka viņš izraisīs lielu interesi Ventspils līdzjutējos un vienkārši futbola līdzjutējos. Protams, tikai tādēļ, ka tu esi izcīnījis pasaules čempionāta zelta medaļu, tev nebūs garantēta vieta sastāvā, tomēr nešaubos, ka Abdulahi izdarīs visu iespējamo, lai šo vietu izcīnītu un dotu komandai labumu jau ar pirmo maču."

Jau ziņots, ka otrdien Ventspils sastāvu papildināja nigērietis Adebaio Adiguns, kurš iepriekš ir pārstāvējis Japānas klubus Kašivas Reisol un Tokijas Verdi, spēlējis arī Albānijas komandā Byulis un Lībijas vienībā Al-Tahaddi.

Adiguns ir labi pazīstams Ašvortam, jo pussargs darbojās angļu speciālista vadībā, kad tas strādāja Nigērijā. Ventspils rindās Adiguns sevi no labākās puses parādīja Latvijas futbola virslīgas Ziemas kausa izcīņas mačos, kā arī pārbaudes spēlē pret Lietuvas klubu Sūduva.

Seškārtējā valsts čempione Ventspils turpina gatavoties Latvijas virslīgas jaunajai sezonai, kur pirmajā kārtā 12.martā tiksies ar turnīra debitanti Riga.

Kā zināms, 2016.gada virslīgas čempionātā startēs Liepāja, Ventspils, Jelgava, Daugavpils, Jūrmalas Spartaks, Metta/Latvijas Universitāte, Riga un Rīgas Futbola skola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi