Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Futbola Virslīgas sezona sagaidīta ar nepāra skaitu komandu un nezināmajiem

Ilgi gaidītā Latvijas futbola virslīgas sezona ir klāt. Čempionātu sāks deviņas komandas, bet zem lielas jautājuma zīmes joprojām ir jaunpienācējs Jūrmalas Noah, kas sezonu var arī nesākt.

"Šobrīd grūti ko komentēt saistībā ar situāciju komandā. Tikai šovakar būs pirmais treniņš, kurā piedalīsies 12 futbolistu. Tikām galā ar komandas komplektāciju, tiek kārtotas vīzas, un visi futbolisti vēl nav ieradušies," situāciju ap Noah pirms virslīgas sezonas preses konferencē skaidroja komandas galvenais treneris Artjoms Gorlovs, kurš pagājušosezon 1. līgā uzvarēja kopā ar Daugavpils Lokomotiv, bet starpsezonā klubu nopirka armēņu investori. Gorlovs pirms tam 2019. gadā trenēja Lietuvas čempionātā bēdīgi slaveno Palangu. 2019. gada 5. decembrī Palangu un Klaipēdas Atlantas izslēdza no augstākās līgas par manipulāciju ar spēļu rezultātiem un sodīja ar 42 000 eiro. Lielas problēmas jaunajam klubam sagādāja virslīgas licencēšanas iziešana dažādu birokrātisko šķēršļu dēļ. Tikai divas dienas pirms čempionāta sākuma Noah sanāks kopā uz pirmo treniņu, kas notiks RTU laukumā, kur plānots aizvadīt sezonas pirmās mājas spēles. Tā kā virslīgā ir nepāra komandu skaits, tad Noah izlaidīs pirmo kārtu. Pirmā spēle komandai plānota 19. martā Valmierā. Nav arī pilnīgas skaidrības par to, vai teju no jauna izveidotais Jūrmalas klubs sāks sezonu, jo nav garantijas, ka tas tiks pielaists startam virslīgā. Lai gan nosaukumā ir Jūrmalas vārds, tomēr mājas spēles komanda grasās aizvadīt Rīgā un Tukumā.

Starpsezonā vairākus līderus zaudēja pēdējo triju gadu čempionvienība Riga. Uz principiālo RFS pārgāja centra aizsargs Elvis Stuglis, komandas kapteinis Stefans Paničs pārcēlās uz Pafos klubu Kiprā, kurš pieder Riga īpašniekam, un viens no galvenajiem aizsardzības balstiem Herdi Prenga pieņēma Ungārijas čempionāta komandas Kisvarda piedāvājumu. Riga zaudēja vairākus pamatkodola spēlētājus, tomēr tā vietā piesaistīja kvalitatīvus leģionārus. Līdzīgi kā pagājušosezon, komandā būs liela konkurence par iekļūšanu pamatsastāvā, tomēr grūti spriest, cik lielu robu aizsardzībā atstās Stugļa, Paniča un Prengas aiziešana. Pirms sezonas čempioni aizvadīja 51 dienas treniņnometni AAE, kur komandu vadīja Deniss Laktionovs, tomēr pirms sezonas sākuma joprojām nav paziņots, kurš būs galvenais treneris. "Birokrātijas dēļ īsti nav skaidrs, kas vadīs pirmo spēli. Ja viss būs pozitīvi, tad būs ar treneri pie stūres. Ja nē, tad varbūt es vadīšu komandu," pirms sezonas tā treneru situāciju komentēja Riga treneru kolektīvā strādājošais Kristaps Blanks.

Čempionu niknākā konkurente RFS starpsezonā transfēru tirgū izcēlās ar vairākiem darījumiem. No Riga tika piesaistīts Elvis Stuglis, bet no Ventspils pārvilināts tehniskais brazīliešu pussargs Lukass Vilela. Pagājušosezon RFS spīdoši spēlēja no Zagrebas Lokomotiva īrētais Emersons. 21 gadu veco brazīlieti RFS starpsezonā izdevies dabūt savā īpašumā par neatklātu transfēru maksu. Tomēr spēcīgo uzbrukuma līniju pametuši Činonso Ofors, kurš devies otrpus okeānam uz MLS klubu Čikāgas Fire, bet Jānis Ikaunieks karjeru turpinās Somijā KuPs sastāvā.

Galvaspilsētas milžiem konkurenci mēģinās sastādīt Liepāja, Ventspils un Valmiera. Jūrmalas Spartaks ar jaunu leģionāru pievedumu centīsies atrast kādu nenoslīpētu dārgakmeni starp daudzajiem talantiem, bet Daugavpils un Metta turpinās attīstīt vietējos spēlētājus, pieaicinot klāt dažus leģionārus. Jebkurā gadījumā virslīgas starts ir pavisam tuvu, un intrigas ziņā tabulas augšgalā tā varētu būt interesantāka un neparedzamāka par iepriekšējo sezonu.

Diena vērtē virslīgas komandu izredzes 

Riga FC

Dienas prognoze: 1. vieta

Komentārs: komandu pametuši vairāki līderi, kas stiprināja kodolu iepriekšējās sezonās. Tā vietā piesaistīti vairāki leģionāri ar Latvijas virslīgas mērogiem iespaidīgu CV. Konkurence par vietu komandas pamatsastāvā būs spraiga.

 

RFS

Dienas prognoze: 2. vieta

Komentārs: pagājušās sezonas jaudīgais uzbrukums un priekšējās līnijas dziļums saglabāts. Transfēros izvēlētas pārbaudītas vērtības no konkurentu klubiem. Lai pārspētu Riga, vajadzēs lielisku sniegumu visas sezonas garumā.

 

Valmiera

Dienas prognoze: 4. vieta

Komentārs: Tamazam Pertijam izdevies panākt negaidīti labus rezultātus ar Valmieru. Komandā vairs nav Tolu Arokodares, tomēr uzbrukuma līniju centīsies pastiprināt no Metta pārnākušais Raimonds Krollis, kuram būs sevi jāpierāda no jauna.

 

Ventspils

Dienas prognoze: 5. vieta

Komentārs: pilsētas vadība nepiedzīvo tos labākos laikus. Kluba īpašnieks Adlans Šišhanovs mīl futbolu, tomēr Latvijā iebraukt viņam ir liegts.

 

Liepāja

Dienas prognoze: 3. vieta

Komentārs: trenera amatu joprojām saglabājis Dmitrijs Mološs. Kluba vadības uzticības kredīts bijis liels. Liepāja tēmē uz titulu, ko apliecina Dāvja Ikaunieka īrēšana no Čehijas un Valmieras līdera Kriša Kārkliņa piesaiste. Uzbrukumā turpinās plosīties Artūrs Karašausks.

 

Jūrmalas Spartaks

Dienas prognoze: 6. vieta

Komentārs: pamatīgs gados jaunu leģionāru kokteilis ar dažiem vietējiem spēlētājiem. Sportiskie mērķi, iespējams, nav galvenie. Svarīgāk izrakt kādu dārgakmeni, ko notirgot tālāk.

 

Daugavpils

Dienas prognoze: 7. vieta

Komentārs: japāņu un afrikāņu imports apvienojumā ar diviem pieredzējušiem Latvijas futbolistiem un vietējā futbola audzēkņiem.

 

Metta

Dienas prognoze: 8. vieta

Komentārs: attīstīs vietējos talantus.

 

Jūrmalas Noah

Dienas prognoze: nepabeigs sezonu

Komentārs: liela iespējamība nepabeigt sezonu. Daudz nezināmo pirms starta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi