Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gvardiola paliks Mančestras City par spīti izslēgšanai no UEFA turnīriem

Žuzeps Gvardiola draugiem apgalvo, ka paliks Mančestras City galvenā trenera amatā pat tad, ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīs kluba iesniegto apelāciju par izslēgšanu uz diviem gadiem no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) turnīriem, pirmdien ziņoja britu masu mediji.

Laikraksts "The Times" vēsta, ka 49 gadus vecais spānis esot teicis gan kluba valdei, gan spēlētājiem, ka nekur no komandas neaizies pat tādā gadījumā, ja sankcijas pret Mančestras "City" tiks atstātas spēkā. Tāpat viņš priekšroku dod Mančestras klubam, nevis piedāvājumam no Itālijas A sērijas čempiones Turīnas "Juventus". Treneris par saviem nodomiem spēlētājiem paziņoja sapulcē svētdien.

Laikraksts vēsta, ka trenerim par saviem nodomiem vajadzēja paziņot otrdien preses konferencē Anglijas premjerlīgas mača pret Vesthemas "United" priekšvakarā. Tomēr šobrīd neizskatās, ka tāda patiešām notiks.

Gvardiola kopā ar oponentu vienības galveno treneri Deividu Mojesu savus pienākumus pret masu medijiem izpildīja jau pirms atceltās 9.februāra spēles, kas nenotika vētras "Ciara" dēļ.

"The Sun" savukārt ziņo, ka bijušais "Barcelona" un Minhenes "Bayern" vadītājs saviem draugiem apgalvoja, ka paliek klubā vismaz līdz sava kontrakta beigām, kas iztek 2021.gadā.

Gvardiolam ir sena draudzība ar kluba vadītājiem Feranu Soriano un Ciki Behiristainu, kā arī ir draudzīgās attiecībās ar kluba priekšsēdētāju Haldonu al Mubaraku.

Tikmēr "The Daily Telegraph" atsaucas uz trenerim tuviem avotiem, ka "viņš nav cilvēks, kurš pēc pirmajām grūtībām dosies prom". Šis avots informē, ka Gvardiola par UEFA sankcijām piektdien zināja jau pirms to oficiālas paziņošanas.

Jau ziņots, ka piektdien UEFA Finanšu kontroles komisija lēma par Mančestras "City" izslēgšanu no UEFA turnīriem uz diviem gadiem, taču klubs meklēs taisnību arbitrāžas tiesā.

Vācu izdevums "Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, iepriekš ziņoja, ka "City" un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.  

Anglijas klubs gan visas apsūdzības kategoriski noliedza, bet UEFA lēmumu uzsākt izmeklēšanu iepriekš nosauca par kļūdainu. Pēc izmeklēšanas uzsākšanas "City" iesniedza apelāciju CAS, kas to noraidīja, bet pēc tam lieta nonāca UEFA Finanšu kontroles komisijā.

Papildus diskvalifikācijai no 2020./2021. un 2021./2022.gada sezonām Mančestram klubam būs jāšķiras no 30 miljoniem eiro.

Mančestras "City" finanšu noteikumus pārkāpa jau 2014.gadā, par ko samaksāja 60 miljonu eiro sodu. 

Žuzeps Gvardiola pēc ierašanās klubā 2016.gadā kopā ar "City" ir izcīnījis divus premjerlīgas čempiona titulus un Anglijas Futbola asociācijas kausu, kā arī divreiz virs galvas cēlis Līgas kausu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi