Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hēness apstiprina atkāpšanos no Bayern prezidenta amata

Uli Hēness apstiprinājis, ka atkāpsies no bundeslīgas granda Minhenes Bayern prezidenta amata un nepretendēs uz pārvēlēšanu novembrī. 67 gadus vecais Hēness golfa turnīrā svētdien vācu tabloīdam Bild pastāstīja, ka paliks kluba valdē, taču atteiksies no prezidentūras, kad pienāks laiks. Tas nozīmē, ka Bayern biedri gadskārtējā kopsapulcē novembrī vēlēs jaunu bundeslīgas čempiona vadītāju.

Pēc 40 panākumiem bagātiem gadiem komandā Hēness visticamāk nodos vadības grožus agrākajam Adidas vadītājam Herbertam Haineram, kurš šobrīd ieņem kluba valdes viceprezidenta amatu.

Kopš Hēnesa stāšanās amatā 1979. gadā klubs 24 reizes uzvarējis bundeslīgā, 14 reizes triumfējis Vācijas kausa izcīņā, kā arī 2001. un 2013. gadā ieguvis Čempionu līgas trofeju.

Pēc tam, kad VFR izlases spēlētājs Hēness guva ceļa savainojumu, 1979. gadā viņš kļuva par kluba ģenerālmenedžeri, bet pirms desmit gadiem - par kluba prezidentu.

Jauno bundeslīgas sezonu Bayern piektdien uzsāka ar sarūgtinošo 2:2 neizšķirtu savās mājās pret Berlīnes Hertha, kad Roberts Levandovskis ar diviem goliem Allianz Arena izglāba mājiniekus no lielākām nepatikšanām.

Starpsezonā panākta vienošanās ar Barcelona par brazīliešu pussarga Filipes Koutinju spēlēšanu komandā un horvāta Ivana Perišiča īrēšanu no Milānas Inter.

Hēness klubam kā spēlētājs pievienojās 1970. gadā un deviņus gadus vēlāk beidza futbolista karjeru, lai vadītu klubu visus šos gadus, atskaitot laiku no 2014. gada jūnija līdz 2016. gada februārim, kuru par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas viņš pavadīja cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi