Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Horvātijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā izcīna bronzas godalgas

Horvātijas futbola izlase sestdien ar rezultātu 2:1 (2:1) pārspēja Maroku un Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja bronzas godalgas.

Septītajā minūtē horvāti izspēlēja standartsituāciju, kas noslēdzās ar Joško Gvardiola bumbas raidījumu Marokas vārtos ar galvu, izvirzot vadībā Horvātiju.

Tikai divas minūtes vēlāk marokāņi atbildēja ar līdzīgu vārtu guvumu, kad pēc centrējuma Horvātijas vārtu priekšā pie bumbas tika Ahrafs Dari, kurš arī ar galvu ievirzīja to horvātu vārtos un izlīdzināja rezultātu.

Pēc vairākiem neveiksmīgiem uzbrukumiem Horvātijai izdevās gūt vēl vienus vārtus un atgūt vadību ar 2:1. 42.minūtē no asa leņķa Mislavs Oršičs izdarīja sitienu Marokas vārtu virzienā, un marokāņu vārtsargs Jasine Bunū bumbu, kas vispirms atsitās pret vārtu stabu, nespēja noķert, ielaižot otros vārtus mačā.

Savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt Andrejs Kramaričs, un 61.minūtē viņa vietā laukumā devās Nikola Vlasičs.

74.minūtē labs pretuzbrukums padevās horvātiem, un Gvardiols Marokas soda laukumā tika nogāzts, taču 11 metru soda sitiens nesekoja. Arī marokāņi ātri atguva bumbu un devās pretuzbrukumā, tomēr Dominiks Livakovičs glāba Horvātiju no zaudētiem vārtiem.

Maroka un Horvātija šajā Pasaules kausa finālturnīrā jau bija tikušās iepriekš. Apakšgrupas spēlē abu komandu duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Marokas izlase ir vēsturē pirmā Āfrikas valstsvienība, kas sasniedza Pasaules kausa pusfinālu un spēlēja arī par trešo vietu. Tikmēr horvāti pirms četriem gadiem Pasaules kausa finālā piekāpās Francijai, bet 1998.gadā izcīnīja bronzu.

Svētdien tiks aizvadīta pēdējā Pasaules kausa spēle, kurā Francija un Argentīna cīnīsies par pasaules čempiontitulu.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpināja cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Horvātijas izlases sastāvs: Dominiks Livakovičs, Josips Stanišičs, Joško Gvardiols, Josips Šutalo, Ivans Perisičs, Lovro Majers (Mario Pasaličs, 66.minūte), Mateo Kovačičs, Luka Modričs, Mislavs Oršičs (Kristijans Jakičs, 90.+5.minūte), Andrejs Kamaričs (Nikola Vlašičs, 61.minūte), Marko Livaja (Bruno Petkovičs, 66.minūte).

Marokas izlases sastāvs: Jasine Bunū, Ahrafs Hakīmi, Džavads El Jamigs (Selims Amalāhs, 67.minūte), Ahrafs Dari (Badrs Banuns, 64.minūte), Jahja Atijats Allāhs, Sofjans Amrabats, Abdelhamids Sabiri (Ilja Šērs, 46.minūte), Bilals El Hanuss (Azedins Unai, 55.minūte), Akims Ziješs, Sofijāns Bufals (Anass Zarurī, 64.minūte), Jusefs En-Nesiri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi