Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ieslodzītais Minhenes Bayern prezidents cer uz priekšlaicīgu atbrīvošanu

Vācijas čempionvienības futbolā Minhenes Bayern bijušais prezidents Ulrihs Hēness, kurš pašlaik izcieš par nodokļu nemaksāšanu piespriesto trīsarpus gadu cietumsodu, cer uz priekšlaicīgu atbrīvošanu.

Pašlaik 63 gadus vecais Hēness ir izcietis 18 mēnešus no viņam piespriestā cietumsoda, bet nu viņš ir iesniedzis pieteikumu priekšlaicīgai sevis atbrīvošanai, apstiprinājis viņa advokāts.

Ja Hēnesa iesniegums tiks apstiprināts, viņš no cietuma varētu tikt atbrīvots jau nākamā gada martā.

Hēness sodu izcieš atvieglināta režīma cietumā, turklāt kopš šī gada sākuma viņam pa dienu ir ļauts pamest tā telpas. Bijušā Bayern prezidenta priekšlaicīgu atbrīvošanu varētu veicināt arī fakts, ka viņam izdevies saglabāt darbu kluba struktūrā, jo viņš pirms tam strādāja ar vienu no jauniešu komandām.

Sods Hēnesam tika piespriests pērnajā martā, kad viņš tiesā atzinās aptuveni 18 miljonu eiro nodokļu nemaksāšanā, savā liecībā atklājot, ka lielāko daļu naudas līdzekļu iepludinājis ārvalstu valūtas tirgos, kopsummā zaudējot vairāk, nekā iegūstot. Vēlāk pēc pārbaudes veikšanas secināts, ka Hēness nodokļos nav samaksājis gandrīz 30 miljonus eiro.

Futbolista karjeras laikā Hēness septiņdesmitajos gados ar Bayern trīs reizes kļuva par Vācijas čempionu, kā arī trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņas turnīrā (tagad - UEFA Čempionu līga). Savukārt Rietumvācijas izlases sastāvā viņš kļuva par 1972.gada Eiropas čempionu un 1974.gada Pasaules kausa ieguvēju.

Par Bayern kluba ģenerālmenedžeri Hēness sāka strādāt 1979.gadā vien 27 gadu vecumā, bet par prezidentu kļuva 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi