Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jāsper solis atpakaļ

Tumši mākoņi kārtējo reizi savilkušies pie pašmāju futbola apvāršņa – pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresa konstatēti pieci Covid-19 saslimšanas gadījumi. No tiem trīs Jūrmalas Spartakā, tāpēc šī kluba spēle ar Liepāju no svētdienas pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Jezga ap vīrusu sākās dažas dienas pēc 3. jūlija kongresa, kurā par LFF prezidentu ievēlēja Vadimu Ļašenko. Par pozitīvām Covid-19 analīzēm paziņoja valdē neiekļuvušais Guntars Indriksons. Lai gan pastāvēja varbūtība, ka vīruss iegūts pēc kongresa, vēlāk saslimstību konstatēja arī to apmeklējušam Valmieras viceprezidentam Uldim Pūcītim, kā arī Spartaka vadības cilvēkiem Edgaram Gauračam un Rihardam Ivanovam.

Visi četri pēc kongresa kopā devās uz Valmieru, kur vietējā komanda tikās ar Spartaku.

Savukārt Spartakā saslimis arī vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins. No futbolistu vidus pagaidām nav neviena pozitīva gadījuma, bet svētdien paredzētā jūrmalnieku viesošanās Liepājā pārcelta uz nenoteiktu laiku. Pēc tam kad Indriksons paziņoja par inficēšanos, LFF veica centralizētu pārbaudi visiem saviem darbiniekiem un arī septiņiem virslīgas klubiem. Neviens jauns saslimšanas gadījums netika fiksēts. Pārējos trīs klubus pārbaudīs šajās dienās.

Visiem saslimušajiem tagad jāatrodas pašizolācijā, lai neinficētu citus. Tomēr riskantā situācijā šobrīd atrodas tieši Spartaks – LFF sanitārais protokols paredz, ja saslimuši vismaz pieci kluba dalībnieki, visiem komandā iesaistītajiem tiek piemērota divu nedēļu izolācija. Pēc pašreizējā kalendāra tas nozīmētu trīs četru spēļu kārtu izlaišanu, kas būtu nopietns trieciens plāniem līdz gada beigām turnīrā izspēlēt pilnus trīs riņķus.

Ņemot vērā Covid-19 uzliesmojumu virslīgā, kas pavasarī tik ļoti cīnījās par sezonas sākšanu, LFF jau ir pieņēmusi pirmos mērus.

Stadionos vairs nedrīkst ielaist vairāk par 250 skatītājiem līdzšinējo 1000 vietā, turklāt katram apmeklētājam būs jānodod kontaktinformācija. Nevar izslēgt, ka būs jāatgriežas pie tukšām tribīnēm.

Lai arī Liepājas un Spartaka spēli pārcēla, svētdien virslīgā aizvadīja pārējās divas plānotās spēles. Tajās iztika bez pārsteigumiem, jo līderei RFS pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai uzvarētu Metta futbolistus un svinētu septīto panākumu tikpat mačos, bet čempionei Riga pamatīgas pārmaiņas starta vienpadsmitniekā netraucēja ar 5:1 sagraut Tukumu. Šīs sezonas pirmo hat-trick guva rīdzinieku Kongo leģionārs Kule Mbombo. Pērn RFS pēc lieliska sākuma pirmo zaudējumu piedzīvoja tieši astotajā kārtā pret Ventspili. Šoreiz 17. jūlijā stadionā Arkādija pretī stāsies cietāks rieksts – uz papēžiem minošā Riga.


Visu rakstu lasiet avīzes Diena pirmdienas, 13. jūlija, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi