Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Karašausks: Mūsu vienīgais mērķis ir iekļūt nākamajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā

Titulētā Latvijas futbola kluba Rīgas Skonto vienīgais mērķis ir iekļūt nākamajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā, aģentūrai LETA atklāja viens no rezultatīvākajiem futbolistiem vienībā Artūrs Karašausks.

"Negribam izkrist pirmajā kārtā, gribam spēlēt arī otrajā etapā. Mūsu vienīgās domas ir tikt tālāk," pauda Karašausks.

UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā Skonto 2.jūlijā savā laukumā tiksies ar īru vienību Seintpatrikas Athletic.

"Uzdevums, protams, ir uzvarēt šo spēli. Vispirms spēlējam mājās, tātad arī nedrīkst ielaist vārtus," skaidroja futbolists. "Pirmajās spēlēs Eirokausos ir ļoti svarīgi neielaist vārtus."

Karašausks minēja, ka pirms svētdien notikušā Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta mača pret Ventspili, kurā vienības cīnījās neizšķirti 1:1, komanda negatavojās cīņai pret Athletic.

"Iepriekš uzsvaru likām uz Latvijas čempionāta spēli pret Ventspili, jo tas bija ļoti svarīgs mačs. Tagad sāksim domāt arī par Eiropas līgas pretiniekiem," stāstīja uzbrucējs. "Tiesa, šobrīd grūti teikt, kāds Īrijas komandai ir līmenis, neko nezinu par to. Arī par vietējo čempionātu nav informācijas."

"Arī pēc pretinieku komandas video noskatīšanās nevarēsim būt droši par Athletic spēles stilu. Iespējams, kādā brīdī baidīsimies iet uz priekšu, nosēdīsimies aizsardzībā," uzskata Karašausks, paužot, ka spēlētājiem būs jāklausās trenera nosacījumos un tad arī viss izdosies.

Atbildes cīņa pēc nedēļas notiks viesos. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Man labāk patiktu pirmo maču spēlēt izbraukumā, jo tad ir grūtāk iesist vārtus, bet vieglāk noturēt aizsardzību. Ja arī ielaistu vārtus izbraukumā, zinātu, ka mājās rezultātu būtu vieglāk atspēlēt," norādīja Karašausks.

Ventspils Latvijas čempionāta kopvērtējumā ar 20 punktiem desmit spēlēs atrodas otrajā vietā, bet aiz tās ar 18 punktiem ierindojas Skonto.

"Mačā pret Ventspili nevienu netaupījām. Jābūt gataviem spēlēt Eiropas līmeņa futbolu, kad, pateicoties vairākiem turnīriem, cīņas noris biežāk," stāstīja Skonto futbolists. "Arī lielu traumu spēlētājiem nebija, tāpēc nevienu netaupījām."

Vēl UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā iekļuva Latvijas komandas Jūrmalas Spartaks un Jelgava, bet Ventspils mēneša vidū sāks cīņu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi