Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar Brazīlijas futbola komandu, ir izdzīvojušie

Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar 81 cilvēku, no kuriem 76 gājuši bojā, apstiprinājusi policija. Lidmašīnā atradās 72 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas Chapecoense locekļi, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi.

Sākotnēji amatpersonas paziņoja, ka katastrofā gājuši bojā 76 cilvēki un atrasti pieci izdzīvojušie, taču vēlāk skaitļus precizēja, ka gājuši bojā 75 cilvēki un atrasti seši izdzīvojušie - Chapecoense aizsargs Alans Rušels, divi vārtsargi, vēl viens futbolists, žurnālists un stjuarte, kas nogādāti tuvējās pilsētas slimnīcā.

Savukārt vēlāk kļuva zināms, ka no gūtajām traumām miris Chapecoense komandas brazīliešu vārtsargs Danīlu, kurš dzīvību zaudējis ceļā uz slimnīcu.

Medeljinas lidosta informējusi, ka lidmašīnas piloti pirms katastrofas ziņojuši par problēmām ar lidaparāta elektrosistēmu.

Radara kontakts ar čarterreisa lidmašīnu pazuda netālu no Elgordo kalna pie Launjonas pilsētas, paziņoja Antjokijas departamenta aviācijas dienesta amatpersona.

 

"Apstiprināts, ka lidmašīna ar licences numuru CP2933 veda komandu @ChapecoenseReal. Acīmredzot ir izdzīvojušie," tviterī paziņoja Medeljinu apkalpojošā lidosta.

Aviokompānijas Lamia lidmašīna bija ceļā no Bolīvijas uz Medeljinu, kad tā nogāzās aptuveni 50 kilometru attālumā no pilsētas.

"Šķiet, ka lidmašīnai izbeidzās degviela," sacīja tuvējās Lasehas pilsētas mērs Elkins Ospina. Pēc viņa teiktā, avārijas vietā ieradušās varasiestādes un slimnīcas gatavojas uzņemt ievainotos.

Tikmēr Chapecoense klubs pagaidām atturas no plašākas komentāru sniegšanas.

"Saistībā ar dažādos medijos izskanējušo pretrunīgo informāciju par notikumiem saistībā ar Chapecoense, klubs patur tiesības atturēties no komentāriem līdz oficiālam Kolumbijas aviācijas dienesta paziņojumam. Aizlūdzam par futbolistiem, komandas personālu, žurnālistiem un pārējiem pasažieriem," teikts Chapecoense paziņojumā sociālajā vietnē Facebook.

Chapecoense lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas Alianza komandas pārstāvji, bet 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 personas no Itālijas komandas Torino personāla. Savukārt 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Chapecoense bija ceļā uz Copa Sudamericana jeb Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra pirmo finālspēli, kurā tai bija jātiekas ar Medeljinas Atletico Nacional komandu.

Ar 52 punktiem 37 spēlēs Chapecoense ieņem devīto vietu Brazīlijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi