Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijā pieaug ne vien telpu futbola popularitāte, bet arī profesionalitāte

Ar mērķi popularizēt telpu futbolu Latvijā un atklāt jauno telpu futbolu sezonu 15. septembrī Rīgā Olimpiskajā sporta centrā notika pasākums Arnaldo Friends Futsal Fest, kuru apmeklēja vairāk kā 150t bērnu un jauniešu ar vecākiem un treneriem. Sporta nozares pārstāvji un profesionāļi norāda, ka Latvijā  ar katru gadu aug ne vien telpu futbola popularitāte, bet arīdzan profesionalitāte, informē komunikācijas un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kitija Balcare.
„Pasākuma dalībnieku vidū redzējām ne vien to komandu pārstāvjus, ko ikdienā atbalstām, bet arī jaunus sporta klubu pārstāvjus un bērnus ar viņu vecākiem, kam telpu futbols nav vienaldzīgs. Jāsecina, ka interese par telpu futbolu turpina augt un pēc gadiem par profesionāļiem kļūs daudz vairāk spēlētāju, attīstot mūsu valstī profesionalitātes līmeni kopumā,” norāda zīmola JOMA SPORT vadītāja Latvijā Anastasija Kučinska. Pašreizējais futbola kluba Nikars futbolists, Portugāles telpu futbola izlases kapteinis un zīmola JOMA SPORT vēstnieks Baltijā Arnaldo Pereira  ir gandarīts, ka ar tieši ar viņa vārdu tiek pievērsta uzmanība telpu futbolam Latvijā. Profesionālis norāda, ka tādā veidā aug ne tikai sporta veida popularitāte, bet arī  pilnveidojas Latvijas sporta vide ar jauniem un daudzsološiem spēlētājiem. Viņi jau no mazotnes, piedaloties kopīgā spēlē uz viena laukuma ar profesionāliem spēlētājiem, gūst papildu iedvesmu treniņiem un sasniegumiem.

Latvijas Futbola federācijas Telpu un pludmales futbola komitejas priekšsēdētājs Eduards Borisevičs norādīja, ka Latvijas situācijā ikviens telpu futbola pasākums, kas pievērš un nostiprina interesi konkrētam sporta veidam, ir apsveicama aktivitāte: „Pēdējos gados vērojama strauja un progresīva telpu futbola attīstība, kas notiek gan pateicoties izlases veiksmīgajai darbībai, gan futbola kluba Nikars komandai, kas jau nepārsteidz iekļūstot 16 Eiropas labāko klubu sarakstā, gan bērnu un jauniešu intereses pieauguma dēļ, ko veicina arī zīmola JOMA SPORT aktīvā darbība Latvijā. Ņemot vērā to, kā futbola klubs Nikars attīstās, kādus spēlētājus piesaista, pieļauju, ka tas nav nekas neiespējams, ja turpmākajos gados viņi iekļūs Eiropas labāko četriniekā.” 

„Ar prieku vēroju to, cik daudz jaunu cilvēku ar vecākiem šodien nāca un piedalījās telpu futbola sezonas atklāšanas sportiskajās aktivitātēs,”  novērojumos dalās futbola kluba Nikars galvenais treneris Aleksandrs Dibrivnijs, norādot, cik apsveicami, ka zīmols JOMA SPORT uzņemas aizbildniecību pār konkrētu sporta veidu, veicinot intereses pieaugumu un atbalstot jaunos talantus. Futbola klubam Nikars jaunā sezona ir pilna izaicinājumiem, bet treneris piebilst, ka baiļu nav, ir tikai vēlme sevi pierādīt un iet tālāk.

Savukārt pirmais telpu futbola leģionārs Latvijā, Lietuvas telpu futbola izlases spēlētājs Kestutis Rudzionis, daloties personīgajā stāstā par traumatisko pieredzi neatbilstošu apavu dēļ, norādīja uz īpašu nepieciešamību domāt ne tikai par spēles stratēģisko un tehnisko pusi, bet arī par pašam spēlētājam atbilstošu ekipējumu, lai izvairītos no neatbilstoša ietērpa kaitīgo ietekmi uz veselību. 

Pasākumā Arnaldo Friends Futsal Fest norisinājās izklaidējoši konkursi un stafetes bērniem un jauniešiem, gan zvaigžņu spēles skatīšanās, gan iepazīšanās ar zīmola JOMA SPORT jaunumiem. Zvaigžņu spēlē viens pret viens tikās jaunizveidota jauniešu komanda, kuras sastāvā bija spēlētāji no Latvijas telpu futbola komandām, un komanda ar Arnaldo Pereiru un viņa draugiem, Eiropas līmeņa telpu futbola zvaigznēm - Veve, Ze Maria, Jardel un citiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi