Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Latvijas futbola izlase triumfē Baltijas kausa izcīņā

Latvijas futbola valstsvienība Baltijas kausa izcīņas finālmačā svētdien Igaunijas pilsētā Veru ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Somijas izlasi.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija pāris iespējas gūt vārtus, tomēr neviena no tām netika izmantota un pirmajā spēles daļā rezultāts netika atklāts.

Cīņas rezultātu 51.minūtē atklāja somu futbolists Toni Kolehmainens, bet jau trīs minūtes vēlāk 1:1 panāca Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs. Atlikušajās otrā puslaika minūtēs komandas precīzus sitienus vairs neizpildīja, līdz ar to uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles 11 metru sitienu sērija.

Rezultatīvā pēcspēles sitienu sērijā Latvijas futbolisti bija pārāki ar rezultātu 6:5, līdz ar to triumfējot šā gada Baltijas kausa izcīņas turnīrā.

Savukārt mačā par trešo vietu svētdien Igaunija ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Lietuvas valstsvienību.

Vienīgos vārtus spēles 18.minūtē guva Vladimirs Voskoboiņikovs, bet astoņas minūtes pirms cīņas beigām Lietuvas izlase palika mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja aizsargs Tads Kijansks.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība piektdien pusfināla mačā ar rezultātu 5:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu, kamēr Somijas izlase ar 2:1 (2:1) pārspēja Igauniju, lai arī visu otro puslaiku spēlēja mazākumā.

Jāizceļ, ka piecus vārtus vienā spēlē Latvijas izlase guva pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Kopumā pēdējo reizi tas valstsvienībai padevās 1937.gadā, kad Kauņā ar 5:1 tika uzvarēta tieši Lietuvas izlase.

Finālspēlē Latvijas valstsvienībai nepalīdzēja pusfināla cīņā sarkanās kartītes saņēmušie pussargs Artis Lazdiņš un aizsargs Igors Savčenkovs.

Baltijas kauss pirmoreiz notika vēl 1928.gadā un ir viens no senākajiem komandu turnīriem Eiropā. Pašlaik sacensības notiek reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība, bet Latvija ieņēma otro vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Baltijas kauss futbolā. Fināls.

Latvija – Somija 2:1 (0:0)

Vārtus guva: Tonijs Kolehmainens (52’) - Edgars Gauračs (54’) 

Pēcspēles 11 m sitienu sērijā ar 6:5 uzvarēja Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi