Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Latvijas futbolisti ar zaudējumu Horvātijai sāk Eiropas čempionāta kvalifikāciju

Latvijas futbola valstsvienība ar smagu neveiksmi sākusi 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. Piektdien Skonto stadionā F grupas pirmajā spēlē Latvijas futbolisti ar 0:3 (0:1) piekāpās grupas galvenajiem favorītiem Horvātijas izlasei. Nākamo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 7.septembrī viesos pret Maltas izlasi.

Starkovs: Latvijai nav vajadzīgo faktoru, lai cīnītos pret tādu komandu kā Horvātija

FOTO: Latvijas futbolisti zaudē Horvātijai

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra rezultāti futbolā

Mājinieku komandas pamatsastāvā lielu pārsteigumu nebija – pielijušajā laukumā devās Vaņins, Kļava, Ivanovs, Mihadjuks, Gorkšs, Laizāns, Rubins, Rafaļskis, Cauņa, Karlsons un Verpakovskis. Tāpat nebija brīnums arī fakts, ka jau ar pirmajām minūtēm teritoriālu pārsvaru ieguva Horvātijas futbolisti.

Pirmajās 15 minūtēs horvāti gan tikai vienu reizi pārbaudīja Vaņina modrību – Oliča sitienu no diezgan asa leņķa Latvijas komandas vārtsargs bez lielām problēmām tvēra. Savukārt līdz viesu soda laukumam bumbu tikpat kā nenonāca, un vienīgā vērā ņemamā epizode bija Cauņas patāls sitiens garām vārtiem.

Cīņas turpinājuma spēles raksturs nemainījās. Bumbu daudz vairāk kontrolēja viesi, bet Latvijas izlase ļoti organizēti aizstāvējās, un patiešām bīstamu situāciju pie Vaņina vārtiem nebija – sitieni vai nu tika nobloķēti vai arī līdz tiem nemaz nenonāca.

Diemžēl sagaidīt pārtraukumu “sausā” mājiniekiem neizdevās. 40.minūtē pirmo reizi meistarību nācās demonstrēt Vaņinam – Kranjčara sitienu zem pārliktņa viņš lēcienā pārvirzīja pāri vārtiem. Bet trīs minūtes vēlāk Horvātijas valstsvienība atklāja rezultātu. Oliča slīpu raidījumu vārtsargs atvairīja, bet Latvijas komandas aizsargus apsteidza Mladens Petričs, raidot bumbu ar galvu vārtos – 0:1.

Diemžēl horvātu vārti līdz pārtraukumam reāli netika apdraudēti ne reizi.

Otrajā puslaikā bija nospēlētas tikai piecas minūtes, kad viesi savu pārsvaru dubultoja. Šoreiz Petričs asistēja Oličam, kurš pēc teicamas piespēles sita ar galvu bumbu vārtos – 0:2.

Tūlīt pēc tam pirmā (un, kā vēlāk izrādījās, vienīgā) iespēja gūt vārtus bija arī laukuma saimniekiem, taču pēc Rubina slīpas piespēles viesu soda laukumā un Verpakovska "šķērītes" gar vārtiem Cauņam bumbu neizdevās pāradresēt vārtos. Tuvojoties otrā puslaika vidum, Latvijas valstsvienība kļuva mazliet aktīvāka uzbrukumā, kaut arī līdz bīstamu momentu izveidošanai nenonāca.

Pēc otro vārtu guvuma Horvātijas futbolisti mazināja savu aktivitāti uzbrukumā, pieturot bumbu laukuma vidusdaļā un mazliet vairāk piedomājot par savu vārtu drošību. Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc soda sitiena izspēles bumba nonāca pie viesu komandas kapteiņa Darijo Srnas, kurš no 25 metriem trieca to vārtu izspēles – 0:3.

Mača izskaņā Horvātijas futbolisti bija tuvāk ceturto vārtu guvumam nekā mājinieki goda vārtiem.

Spēles skatītāju vidu bija Eiropas Futbola savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš ieradies vizītē Latvijā.

F grupas pirmajā spēlē ceturtdien Izraēlas futbolisti savā laukumā ar 3:1 pieveica Maltu. Piektdien Grieķijas un Gruzijas izlases nospēlēja neizšķirti 1:1. Finālturnīrā, kas notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs deviņu kvalifikācijas turnīra apakšgrupu uzvarētāji, kā arī labākie no otro vietu ieguvējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas čempionāta kvalifikācija, F grupa

Latvija – Horvātija 0:3 (0:1)

Vārti: Petričs (43.), Oličs (51.), Srna (82.)
Brīdinājumi: Verpakovskis, Mihadjuks; Vukojevičs, Srna
Latvija: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Mihadjuks, Gorkšs, Laizāns (Astafjevs, 87.), Rubins (Žigajevs, 85.), Rafaļskis, Cauņa, Karlsons (Rudņevs, 63.), Verpakovskis
Horvātija: Runje, Čorluka, Šimuničs, Striničs, Srna, Rakitičs, Vukojevičs (Pranjičs, 70.), Kranjčars, Eduardu (Jelavičs, 62.), Oličs, Petričs (Mandžukičs, 82.)

Grieķija – Gruzija 1:1 (0:1). Spiropuls (72.) - Jašvili (3.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi