Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas izlases uzbrucējs Šabala pievienojies Polijas pirmās līgas komandai

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala savu karjeru turpinās Polijas pirmās līgas komandā Belsko-Bjalas Podbeskidzie.

Šī gada pavasarī Šabala pievienojās ambiciozajai SynotTip virslīgas vienībai Riga, kurai bija izīrēts no slavenās Beļģijas komandas Club Brugge. Savukārt tagad viņš devies nākamajā īres līgumā, jo abu pušu līgums ir spēkā vēl gadu.

Šabala Riga komandā virslīgā 13 spēlēs iesita četrus vārtus, tomēr divi no tiem bija pret pašlaik jau diskvalificēto Babīte/Dinamo, kas tika anulēti.

Podbeskidzie komanda no Polijas ekstraklases izkrita 2016.gadā, bet pagājušajā sezonā ieņēma astoto vietu pirmajā līgā, kaut otrā pozīcija, kas ļautu kāpt augstāk, bija tikai piecu punktu attālumā.

Šosezon čempionātā aizvadīta viena spēle, kurā Podbeskidzie vienība cīnījās neizšķirti.

Šabala Club Brugge vienībai pievienojās kā Skonto futbolists, tomēr nepārtraukti atradies īrē. Vispirms Šabala nokļuva Kipras augstākās līgas komandā Famagustas Anorthosis, kur aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums tika lauzts. Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas Baumit, kuras rindās guva divus vārtus.

Pēc tam Šabala pārstāvēja Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienību Legņicas Miedzi, kuras rindās guva trīs vārtus, savukārt iepriekšējā ziemas pāreju periodā viņš pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Jablonecas Pribram, kuras sastāvā iesita divus vārtus.

Savukārt turpinājumā uzbrucēja ceļi veda uz Slovākiju, kur viņš pievienojās Dunajskas Stredas DAC 1904 komandai, kuras rindās aizvadītā gada otrajā pusē vietējā čempionātā 13 spēlēs guva vienus vārtus, bet Slovākijas kausa izcīņā divos mačos izcēlās divas reizes.

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados Šabalam nevienā klubā uz ilgu laiku palikt nav izdevies, viņš regulāri saņem izsaukumus uz Latvijas valstsvienību, kurā ir viens no pamatsastāva uzbrucējiem.

Latvijas valstsvienībā Šabala aizvadījis 34 spēles, kurā guvis desmit vārtus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi