Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Madrides Real mokpilnā mačā pagarinājumā pārspēj Japānas klubu

Spānijas grands Madrides Real svētdien tikai pagarinājumā spēja pieveikt Japānas čempioni Kašimas Antlers, triumfējot Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules klubu kausā.

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, bet pagarinājumā divreiz precīzs bija šonedēļ par Ballon d'Or balvas ieguvēju kronētais Krištianu Ronaldu un UEFA Čempionu līgas pagājušās sezonas uzvarētāja triumfēja ar rezultātu 4:2.

Jau devītajā minūtē Karims Benzemā vadībā izvirzīja Real un likās, ka Eiropas spēcīgākā vienība maču novedīs līdz komfortablai uzvarai, tomēr pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā divreiz precīzs bija pussargs Gaku Šibasaki un Antlers komanda jau sensacionāli pārņēma vadību.

Tomēr turpinājumā 60.minūtē Ronaldu realizēja 11 metru soda sitienu, bet pēc tam pagarinājumā guva vēl divus vārtus un nodrošināja savai komandai grūtu uzvaru.

Pirms tam svētdien spēlē par trešo vietu Medeljinas Atletico Nacional komanda no Kolumbijas apspēlēja Mehiko America no Meksikas. Šeit pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, bet pēcspēles sitienos Atletico Nacional bija pārāka ar 4:3.

Šis tituls Atletico Nacional komandai bija ļoti emocionāls, jo pirms nieka trim nedēļām tai bija jāspēlē Copa Sudamerican turnīra finālā, tomēr tās pretinieki Brazīlijas augstākās līgas futbola komanda Chapecoense, dodoties uz šo cīņu, cieta traģiskā aviokatastrofā.

"Mēs jutām traģēdiju ļoti tuvu un pārspriedām to ar spēlētājiem daudz reižu," izteicies Atletico Nacional komandas galvenais treneris Reinaldo Rueda. "Viņi ir profesionāli futbolisti, tomēr ir briesmīgi, kad šādi notiek. Mēs varam saprast Chapecoense spēlētāju ģimenes locekļu sāpes. Tas bija mūsu prātos, kamēr spēlējām Japānā."

Kā ziņots, pirms tam sacensību pusfinālā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas uzvarētāja Real ar 2:0 pārspēja Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas spēcīgāko komandu Mehiko America, bet Japānas čempione Kašimas Antlers negaidīti ar 3:0 uzvarēja Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) Copa Libertadores turnīra uzvarētāju Medeljinas Atletico Nacional.

Antlers kā turnīra saimniece ceļu līdz finālam lauza no pirmās kārtas jeb astotdaļfināla.

Pasaules klubu kausā piedalās FIFA konfederāciju kontinentu prestižāko turnīru čempiones, kā arī rīkotājvalsts čempionāta uzvarētāja, kas šoreiz bija Antlers.

Pērn par čempioni tika kronēta Spānijas vienība Barcelona, kas finālā ar 3:0 uzvarēja Buenosairesas River Plate, bet vēl gadu pirms tam sacensībās triumfēja Madrides Real. Līdz ar to Spānijas vienībām prestižo kausu svētdien ieguva jau ceturto gadu pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi