Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Madrides Real nokļūst divu punktu attālumā no čempiona titula

Madrides Real komanda pirmdien svinēja uzvaru Spānijas futbola čempionāta 36.kārtas spēlē, nokļūstot divu punktu attālumā no čempiona titula.

"Real" pirmdien cīņā par valsts čempiona titulu atguva četrus punktu handikapu pret "Barcelona", Granadā izcīnot uzvaru ar 2:1 (2:0) pār vietējo "Granada".

"Real" tagad ir nepieciešami tikai divi punkti tās pēdējās divas spēles, lai uzvarētu "La Liga".

Ja "Real" un "Barcelona" būs vienāds punktu skaits turnīra noslēgumā, par uzvarētāju tiks atzīta "Real", kurai ir labāki rādītāji savstarpējās spēlēs. Šosezon madridieši reizi ir uzvarējuši savus galvenos konkurentus uz čempiona titulu (2:0) un reizi spēlējuši neizšķirti (0:0).

Ferlāns Mendī guva pirmos vārtus 10.minūtē, pa kreiso malu apspēlējot aizsargu un neatvairāmi triecot bumbu vārtu tuvējā augšējā stūrī - 1:0 viesu labā.

Karims Benzemā sešas minūtes vēlāk dubultoja pārsvaru, gūstot savus 19.vārtus šīs sezonas līgas mačos un nodrošināja kluba devīto uzvaru pēc kārtas.

Tomēr "Granada" atjaunoja intrigu 50.minūtē, kad teicamu Janhela Ereras piespēli no laukuma dziļuma ātrajā uzbrukumā izmantoja Darvins Maciss, pirmo reizi 506 minūšu laikā pārspējot viesu vārtsargu Tibo Kurtuā.

Spēles beigās labāki vārtu gūšanas momenti bija mājiniekiem, talkā uzbrucējiem stūra sitiena izspēles laikā devās arī vārtsargs Rui Silva, taču punktu iegūt "Granada" neizdevās.

"Real" par čempioni var kļūt ceturtdienas vakarā, ja mājās pārspēs "Villarreal". Tikmēr "Granada" zaudējums apgrūtināja iespējas spēlēt Eiropas līgā. Tagad klubs ar 50 punktiem ieņem desmito vietu un no septītās vietas, ko ieņem Sansevastjanas "Real Sociedad", atpaliek par četriem punktiem.

"Mēs nedrīkstam atslābt," pēc mača "Real" kapteinis Serhio Ramoss. "Mums ir jāsaglabā tāda pati vēlme uzvarēt un koncentrēšanās arī uz nākamo maču pret "Villarreal"."

"Mēs nokļuvām slazdā otrajā spēles pusē. Mēs uzvarējām pirmo puslaiku, un viņi uzvarēja otro, bet no tā mēs varam mācīties," ne visai apmierināts ar pavērsieniem mača gaitā bija Ramoss. "Tiek atlīdzināts par konsekvenci, un to mēs esam demonstrējuši. Mērķis bija uzvarēt līgas čempionātā, un cerēsim, ka varēsim to svinēt šopiektdien."

Iepriekš "Real Sociedad" izcīnīja tikai otro uzvaru kopš sezonas atsākšanas, lai atgrieztos Eiropas līgas vietā.

Panākums 2:1 (0:0) devās rokās viesos pret vēl vienu Eiropas kausu tīkotāju "Villarreal", apsteidzot turnīra tabulā Bilbao "Athletic".

"Villarreal" zaudējums nozīmēja teorētisku izredžu zudumu noķert ceturtajā vietā esošo "Sevilla", kas nākamsezon spēlēs Čempionu līgā.

"Real Sociedad" izvirzījās vadībā, kad Viljans Žozi, kurš devās laukumā otrā puslaika sākumā, guva vārtus pēc Martina Odegārda izpildītā stūra 61.minūtē.

Djego Ljorente 75.minūtē ar galvu guva vēl vienus vārtus no stūra sitiena, panākot 2:0.

Mājiniekiem 85.minūtē goda vārtus guva Santi Kasorla.

Vēl vienā mačā "Getafe" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar "Alaves" un palika sestajā vietā, bet "Alaves", kas ir 17.vietā, par punktu attālinājās no izkrišanas zonas. Tās kontā ir 36 punkti - četri vairāk nekā 18.vietā esošajai "Leganes".

Pirmajā vietā turnīra tabulā pēc 36 kārtām ar 83 punktiem ir Madrides "Real", par četriem punktiem mazāk ir "Barcelona", bet pa 66 punktiem guvušas Madrides "Atletico un "Sevilla" komandas. 57 punktus nopelnījusi "Villarreal", bet pa 54 punktiem - "Getafe" un "Real Sociedad", kuri cīņā par vietām Eiropas līgā par trim punktiem apsteidz Bilbao "Athletic".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi