Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Madrides Real zaudē Šahtar un sarežģī cīņu par izslēgšanas turnīru

Spānijas futbola grands Madrides Real otrdien cieta negaidītu zaudējumu UEFA Čempionu līgas mačā, apgrūtinot iespējas iekļūt izslēgšanas turnīrā, kamēr citās spēlēs play-off sasniedza Liverpool un Porto.

Madridieši Kijevā B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 0:2 (0:0) zaudēja Ukrainas čempionei Doņeckas "Šahtar".

Zinedina Zidāna vadītajai komandai bija pārsvars bumbas kontrolē un sitienos pa vārtiem, taču pārāka bija mājinieku statusā spēlējošā "Šahtar", kurai uzvaru sarūpēja uz maiņu nākušie Detinju un Manors Solomons. 

Vispirms 57.minūtē "Real" nespēja izraidīt bumbu no sava soda laukuma, tā nonāca pie Detinju, kurš spēcīgi sita vārtos - 1:0. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām paša reidu ar sitienu ārpus soda laukuma robežām noslēdza Solomons, kurš dubultoja Ukrainas kluba pārsvaru.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Milānas "Inter" viesos ar 3:2 (1:1) pārspēja Menhengladbahas "Borussia".

Pirmie vārti tika gūti 17.minūtē, kad no tuvas distances bumbu caur vārtsarga kājām sita Mateo Darmjans, bet pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē Alasāns Plea, pēc piespēles soda laukumā sitot ar galvu, izlīdzināja rezultātu.

Mača 64.minūtē Romelu Lukaku saņēma bumbu starp diviem pretinieku aizsargiem, apstrādāja to un raidīja vārtos - 2:1. Deviņas minūtes vēlāk beļģis uz 11 metru soda sitiena punkta netraucēts saņēma bumbu un panāca 3:1. Vēl pēc trim minūtēm Plea pretuzbrukumā nonāca viens pret "Inter" vārtsargu un samazināja viesu pārsvaru.

Plea varēja izcelties ar "hat-trick", taču 83.minūtē viņa vārtos raidītā bumba netika ieskaitīta, jo pirms tam bija aizmugure.

Pēc piecām spēlēm līdere grupā ar astoņiem punktiem ir "Borussia", pa septiņiem punktiem ir "Šahtar" un "Real" futbolistiem, bet ceturto vietu ar pieciem punktiem ieņem "Inter".

Tikmēr A grupā vadošo komandu duelī Madrides "Atletico" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Minhenes "Bayern", kas ir titula aizstāvētāja. 

Madridieši vadībā izvirzījās 26.minūtē, kad precīzs no vārtsarga laukuma līnijas bija Žuāu Fēlikss, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Tomass Millers ar 11 metru soda sitienu panāca 1:1.

Pirms tam šajā apakšgrupā Austrijas klubs "Salzburg" viesos ar 3:1 (2:0) pārspēja Maskavas "Lokomotiv".

Zalcburgas komandā pirmos divus vārtus guva Mergims Beriša, kurš izcēlās 28. un 41.minūtē. Vispirms Vācijas futbolists bija pirmais pie pretinieku vārtsarga atsistās bumbas, bet otrajā epizodē izgāja viens pret "Lokomotiv" bumbu ķērāju un panāca 2:0.

11 minūtes pirms pamatlaika beigām Antons Mirančuks realizēja 11 metru soda sitienu, bet divas minūtes vēlāk Karims Adejemi izmantoja maskaviešu kļūdu aizsardzībā un atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Grupā līderpozīciju ar 13 punktiem ieņem "Bayern", tālāk ar sešiem punktiem ir "Atletico", četrus punktus guvusi "Salzburg", bet trīs - "Lokomotiv".

Savukārt D grupā 2019.gada čempione "Liverpool" mājās ar 1:0 (0:0) mājās uzveica Amsterdamas "Ajax". 

Vienīgie vārti tika gūti 59.minūtē, kad pēc Neko Viljamsa piespēles precīzs bija Kērtiss Džounss. Šajā epizodē rupju kļūdu pieļāva "Ajax" vārtsargs Andrē Onanā, kurš neaprēķināja savu izgājienu no vārtiem.

Otrā grupas mačā Bergāmo "Atalanta" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Dānijas klubu "Midtjylland".

Dāņus 13.minūtē ar spēcīgu sitienu no soda laukuma vadībā izvirzīja Aleksanders Šolcs. Mājinieki gan izglābās no zaudējuma, jo 79.minūtē Kristians Romero pēc centrējuma soda laukumā sita ar galvu un panāca 1:1.

D grupā pirms pēdējās kārtas līdere ar 12 punktiem ir "Liverpool", astoņus punktus iekrājusi "Atalanta", septiņi punkti ir "Ajax" futbolistiem, bet viens - "Midtjylland" vienībai.

Tikmēr C apakšgrupā Mančestras "City" un "Porto" duelis Portu noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Gabriels Žezūss ieraidīja bumbu vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Otrā šīs grupas mačā Marseļas "Olympique" mājās ar 2:1 (0:1) uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Ar sitienu no soda laukuma robežas Grieķijas komandu 33.minūtē vadībā izvirzīja Madī Kamarā, bet otrajā puslaikā, 55. un 75.minūtē, divas "pendeles" realizēja Dimitri Pajē, kurš nodrošināja savai vienībai uzvaru.

Apakšgrupā pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem "City", otrā ar desmit punktiem ir "Porto", bet pa trim punktiem ir "Olympique" un Olympiacos" komandām.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021.gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi