Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Maksimenko par aizvadīto sezonu Slovēnijā: pieradums pie spiediena katrā mačā norūda

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko ar Ļubļanas Olimpija nupat triumfējis Slovēnijas kausa izcīņa, bet šonedēļ jau pievienojies Latvijas izlases treniņnometnei. Sarunā ar laikrakstu Diena viņš stāsta pa aizvadīto sezonu klubā un iejušanos valstsvienībā.

Apsveicu ar triumfu Slovēnijas kausa izcīņā!

Paldies! Tā bija ļoti gaidīta spēle, derbijs. Pret principiālo pretinieku Maribor, kam čempionātā zaudējām. Mums pirms sezonas bija uzdevums iegūt vismaz vienu titulu. Čempionātā tas nesanāca, bet kausā uzvarējām. Tā ka viss labi. Pret Maribor mums šosezon tikai viens zaudējums piecās spēlēs un divas uzvaras. Žurnālisti un līdzjutēji teica, ka savstarpējās spēlēs tieši Olimpija izskatījās labāk, tomēr čempionātā netriumfējām.

Ko tev komandas biedri novēlēja izlases maču pauzē?

Tik un tā veiksmi, lai arī spēlēšu pret Slovēnijas izlasi. Viņi priecājas, ka esmu izlasē. Teica, ka skatīsies spēli. Redzi, mēs atvadījāmies pēc triumfa Slovēnijas kausā, un tad jau mums visiem bija labs noskaņojums.

Kluba biedri tevi neapskauž par to, ka spēlē izlašu līmenī?

Nē, priecājas. No mūsu kluba Slovēnijas izlasē uzaicināts trešais vārtsargs, iepriekš valstsvienībā bija vēl pāris. Ir mums čaļi, kurus aicina uz Slovēnijas otrās izlases treniņiem. Ja salīdzinu meistarības līmeni, arī Olimpija treniņos – tici man! – ir ļoti augsts līmenis. It sevišķi, ja salīdzinu ar to, kur spēlēju iepriekš (iesmejas).

Pats jūti, ka progresēji šosezon, ieguvi papildus pārliecību?

Protams. Daudz kas arī atkarīgs no tā, kādi ir kluba mērķi, par ko komanda cīnās čempionātā. Olimpija ir visaugstākie mērķi vienmēr. Pieradums pie spiediena katrā mačā norūda. Aug arī pārliecība, it sevišķi spēlē ar bumbu.

Marta mačos laikam trūka laika, lai apgūtu Stojanoviča jaunās prasības.

Viennozīmīgi. Mums bija tikai divi treniņi pirms mača ar Ziemeļmaķedoniju. Tā spēle, manuprāt, bija diezgan katastrofāla. Gan rezultāta, gan mūsu snieguma ziņā. Diemžēl. Otrais mačs bija jau labāks. Tā spēle varēja pavērsties abējādi, bet poļi bija spēcīgāki un meistarīgāki. Tagad mums ir laiks nopietni sagatavoties. Šodien pat bija visai intensīvs treniņš. Mēģināsim gūt labu rezultātu jau pirmajā jūnija mačā. Treneris prasa maksimālu atdevi katrā epizodē un saudzīgu spēli ar bumbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi